Producent série Rychle a zběsile slibuje, že se filmového Dead Space dočkáme

Producent série Rychle a zběsile slibuje, že se filmového Dead Space dočkáme
Dead Space | Visceral Games
Filmy podle her jsou zakleté. Nebyly (až na drobné výjimky) dobré, nejsou dobré a pokud filmovým studiím konečně nedojde, že je hrám třeba věnovat stejnou péči, jako komiksovým adaptací, ani dobré nebudou. Herní série Dead Space, vycházející atmosférou z hororů Vetřelec, Horizont události a Věc, si o filmovou verzi přímo říkala. Nebylo by to nic nového, ale vesmírného strachu není v kinech nikdy dost. Fanoušci proto doufali, že se dočkají na Comic-Conu oficiálního ohlášení filmu. Stalo se. A je to k pláči.
Neal H. Moritz
Neil H. Moritz ví, jak si znepřátelit diváky
Proč? Inu, snímek sice produkčně zaštítí Neal H. Moritz, který má na svém kontě bezpočet hitů, ale bohužel prohlásil, že film nebude příliš ze hry vycházet, aby náhodou nepřipomínal zmíněného Aliena a Horizont. Napadá mě jedna jediná otázka – tak jaký to má, sakra, smysl? Dead Space je o zrůdách a rozpoutání samotného pekla ve vesmíru. Ano, na plátně jsme to už viděli, ale vždycky se dá stejné téma vyprávět jinak. Vzít přístup „rovnou to smeteme ze stolu“ je bezpochyby odvážná, ale v případě adaptace populární hry zcela nemístná myšlenka.
Ale ok, dejme tomu, že by někdo přišel s geniální alternativou, jak využít Isaaca Clarka na velkém plátně. Scénář nicméně píše Justin Marks, což je člověk podepsaný pod příšerností Street Fighter: Legenda z Hong Kongu, vedle níž i verze s Jean-Claudem Van Dammem a Kylie Minogue (!) z roku 1994 vypadá jako film hodný Oscara. Uf. Nějaká šance na světlejší zítřky?
Dead Space
Dead Space | Visceral Games
Inu, před nedávnem projevil o režii zájem žánrový veterán John Carpenter (více jsme psali zde). Těžko říct, jestli na to ještě má, ale pořád bych měl z jeho angažování lepší pocit, než z prohlášení Moritze a zaúkolování Markse. Přeci jen z Carpenterovy Věci do velké míry tvůrci Dead Space vycházeli, takže by se klasik (v rámci tématu) mohl cítit jako doma…
… tedy, pokud ve filmové adaptaci vůbec nějaké vesmírné zrůdy budou, že.
Víte že...
... byl dlouho s filmovou verzí Dead Space spojován režisér D. J. Caruso? Snímek měl dějově vycházet z her, nikdy ale na natáčení nedošlo.