J. J. Abrams: "Star Trek a Star Wars míchat nebudu."

J. J. Abrams: "Star Trek a Star Wars míchat nebudu."
J.J. Abrams | Paramount Network
Přesto si našel čas na rozhovor a časopisu Playboy prozradil nové informace ohledně jeho plánů do budoucna s ohledem na výše zmíněné projekty.
"Během natáčení prvního Star Treku jsem se toho hodně naučil. Nikdy předtím jsem nic, co by se podobalo vesmírnému dobrodružství, nedělal. Věděli jsme, že druhý díl bude větší, protože to vyplynulo z příběhu. První díl nám ukázal pohled na Enterprise a teď máme možnost vidět takové oblasti lodě, které ještě nikdo neviděl. Ve Star Treku: Do temnoty je komplexnější i zloduch. V prvním dílu hrál zlého muže Eric Bana. Jeho Romulan byl naštvaný a plný touhy po pomstě. Ale náš nový padouch je brutální a nelítostný a má i zajímavý příběh. Jeho postava má víc poloh. Vlastně jde o vesmírného teroristu a Benedict Cumberbatch je v jeho roli dokonalý. Kirk a jeho posádka musí vymyslet, jak se mu dostat na kobylku. Navíc temnota je ve snímku více nez reálná a dokáže být i smrtelná. Museli jsme to hnát až na ostří nože, protože po několik let byl Star Trek parodován."
Benedict Cumberbatch
Star Trek: Do temnoty a Benedict Cumberbatch v roli Khana.
Samozřejmě přišel i dotaz na to, jak se lze věnovat Star Wars i Star Treku současně.
"Tyhle dva světy jsou totálně odlišné. Vlastně proto jsem Star Trek ukončil. Tyhle dva projekty nelze dělat současně. Chtěl jsem změnu, tak jsem se rozhodl pro Hvězdné války. K rozhodnutí mě nakonec dovedla má žena Katie, která řekla, že bych měl nabídku Kathleen Kennedyové zvážit."
Fanoušci se samozřejmě rozdělili na 2 tábory (jako vždy). Jedni jsou nadšení a druzí se bojí, aby se Star Trek a Star Wars nezačaly tak trochu míchat. To ovšem režisér odmítá. "Výhodou u Star Wars je, že je tu George Lucas, kterého se můžeme kdykoli na cokoliv zeptat a přesně to hodlám také dělat. U Star Treku to nešlo, neměl jsem k němu takový vztah, ale nakonec jsem mu porozuměl a těší mě, že se má práce fanouškům líbí."
J.J. Abrams
| Paramount Network
Přesto Abrams nehází Star Trek přes palubu a možnost třetího dílu v jeho režii nevylučuje. "Možnost tu je. Snažíme se vymyslet další krok, ale je to jako se vším, vše začíná příběhem."
A co vy? Chtěli byste, aby byl Abrams podepsán pod třetím dílem Star Treku i sedmou epizodou Star Wars, nebo se má věnovat jen jedné sérii?