Interstellar: Vše, co víme o chystané sci-fi Christophera Nolana

Interstellar: Vše, co  víme o chystané sci-fi Christophera Nolana
| Warner Bros.
Interstellar (v překladu něco jako Mezihvězdný) je příběhem založeným na teoriích amerického fyzika Kipa Thorneho, který zkoumal hlavně cestování časem a dokonce i alternativní reality či paralelní vesmíry. Látka odborníka na fyziku, gravitaci, astrofyziku a teorii relativity zaujala již před několika lety samotného Steven Spielberg. Tenkrát ale mělo jít o snímek, který by "pouze" pojednával o partě průzkumníků, cestujících červí dírou do paralelního světa.
Michael Caine, Christopher Nolan, Christian Bale
Temný rytíř | Warner Bros.
Na sepsání scénáře byl v té době najat Nolanův bratr Jonathan (spolupracovali spolu na několika filmech), který scénář sepisoval za pomoci několika vědců z Kalifornského technologického institutu a kromě onoho cestování červí dírou přidal navíc cestování v čase. Spielberg ale na(ne)štěstí film opustil a námět Interstellaru zůstal u ledu až do doby, kdy ho objevil Christopher. Chris podle očekávání zůstává věrný svému stylu a můžeme se proto těšit na projekci v IMAX kině (samozřejmě ne 3D!) a poutavý děj.
Zajímavým faktem je, že snímek bude produkovat jak studio Warner, kterému je Nolan pořád věrný, tak i studio Paramount. Paramount uvede Interstellar ve Spojených státech, Warner ve zbytku světa. Snímek by se měl do kin podívat již příští rok, což je více než povzbudivé. Oficiální datum premiéry je stanoveno na 7. listopadu. Uvidíme, zda nebude později pozměněno.  
Otázkou je samozřejmě obsazení. Co myslíte, na kolik herců z Počátku či Batmanovské trilogie se můžeme těšit? Zatím víme jediné - kdo se zhostí hlavní role. A Nolan překvapuje, neboť si zvolil Matthew McConaugheyho.
interstellar-vse-co-vime-o-chystane-sci-fi-christophera-nolana-aktualizovano
Matthew McConaughey
McConaughey má za sebou velmi dobré období (hity Obhájce a Bez kalhot), i přes letitou práci u filmu si ale stále nedokázal vybudovat pověst tahouna. Změní to Interstellar? Charismatický Texasan by si to bez debat zasloužil.
UPDATE: Podle posledních zpráv se k obsazení Interstellar připojuje čerstvá držitelka Oscara Anne Hathaway, která s Nolanem již spolupracovala na finále Temného rytíře, kde se ujala role tajemné Kočičí ženy.