Krotitelé duchů 3 stále žijí. Dostane je do kin scenárista Tropické bouře?

Krotitelé duchů 3 stále žijí. Dostane je do kin scenárista Tropické bouře?
Krotitelé duchů | Columbia TriStar
Svého času byla Murrayho neúčast klíčovou ranou na solar, neboť Murray platil za největší hvězdu a točit trojku bez něj postrádalo smysl. V dnešní době už ale málokdo ví, o jakou komediální star tehdy šlo a hraje se hlavně na značku. Dávno proto padlo rozhodnutí, že třetí díl bude a zda s Murraym je čistě jeho volba. Aby byla podobná otevřená vrátka možná, je smyslem Krotitelů duchů 3 koncept omladit. To znamená, že se dá členům původního týmu menší prostor v pozici mentorů a hlavními hrdiny bude skupinka mladých nováčků, která od zkušených mazáků převezme otěže.
krotitele-duchu-3-stale-ziji-dostane-je-do-kin-scenarista-tropicke-boure
Dan Aykroyd
To potvrdil i Dan Aykroyd v jedném z rozhovorů: „Má postava Ray je ve trojce slepá na jedno oko a nemůže řídit. Má špatné koleno a nemůže nosit balíky. Egon zase tolik přibral, že se nevejde do uniformy. Potřebujeme mladou krev, novou generaci, které vše předáme." Akroyd také přiznal, že je Murray definitivně ze hry. "Můžu potvrdit, že ve filmu nebude. Je mi to líto, ale trojka může být úspěšná i bez Billa. Snažil jsem se o opak, ale bez výsledku. Je čas se posunout a film natočit."

De facto nás tedy čeká klasicky omlazený restart, akorát u toho bude (téměř celá) originální herecká sestava. Poslední verzi scénáře napsali Lee Eisenberg a Gene Stupnitsky (Zkažená úča / 2011 / s úžasně přisprostlou Cameron Diaz). V něm počítali s návratem Harolda Ramise, Billa Murrayho, Dana Aykroyda i Ernieho Hudsona. Výsledek očividně nebyl tím, co si studio představovalo, neboť na palubu nyní nastupuje scenárista Etan Cohen.
Ben Stiller, Robert Downey jr.
Tropická bouře (2008) | Dreamwork Pictures
Cohen má na kontě solidní Tropickou bouří (2008) a Muže v černém 3 (2012), kteří měli během natáčení sami slušné problémy právě díky scénáři, jenž se musel x-krát přepisovat. Těžko proto soudit, jestli je opravdu tím pravým mužem, který by měl dát Krotitelům duchů 3 finální tvar.
Studio mu ale věří a to způsobem, že již dokonce oznámilo premiéru v roce 2014. Natáčení začne příští léto, přičemž režie se opět zhostí Ivan Reitman.
Víte že?...
... dítě, které ve Krotitelů duchů (1989) Rayovi sdělí, že jeho táta říká, že umí prd, je Jason Reitman, syn Ivana Reitmana? Dnes je Jason uznávaným režisérem hitů Juno (2007) a Lítám v tom (2009).