Steven Spielberg o Jurském parku 4 a Indiana Jonesovi 5

Steven Spielberg o Jurském parku 4 a Indiana Jonesovi 5
V polovině června proběhla médii zpráva, že začíná Steven Spielberg pracovat na příběhu pro Jurský park 4 se scenáristou Markem Protosevichem (Poseidon, Já, legenda). Práce nyní potvrdil sám Spielberg: „Protosevich aktuálně píše scénář a doufám, že se v nejbližších letech začne natáčet. Máme opravdu dobrý příběh. Mnohem lepší, než jaký jsme měli pro trojku.“ Tím Spielberg odkazuje na problematické natáčení třetího dílu, kde se měl původně ujmout hlavní role Jeff Goldblum. Ten si ale těsně před začátkem natáčení zlomil nohu a muselo se proto přepisovat, přičemž k nelibosti herců se poté točilo bez hotového scénáře. Čtyřku snad podobný osud nepotká.
steven-spielberg-o-jurskem-parku-4-a-indiana-jonesovi-5-1
A jak je na tom Indiana Jonese 5? „Na to se musíte zeptat George Lucase," řekl Spielberg. "George je ten, kdo udává jednotlivým dílům dějový směr. Bylo to tak u všech čtyř. Pokud vím, na pětce pracuje, nic konkrétnějšího ale říci nemohu. Nechám to na něm, aby přišel s nějakým oficiálním oznámením Indyho 5“. Taktéž se Spielberg vyjádřil k rozpačitým reakcím, které provázely mimozemské téma čtyřky. „Chápu lidi, kteří s tím měli problém. Měli jsme ohledně toho s Georgem veliké rozpory. Osobně jsem do toho tahat mimozemšťany nechtěl. Ale věřím v přátelství a když George napíše příběh, kterému věří on, i když já mu nevěřím, natočím to podle toho.“

Mno, nevíme, jestli je úplně rozumné, aby Spielberg ustupoval někomu, kdo systematicky pracuje na zničení vlastního fenomén (ano, myslíme to neustálé digitální upravování Star Wars, Georgi). Jurského parku 4 a Indiana Jonese 5 se každopádně dle všeho dočkáme. Tak snad neudělají sérii ostudu.
Víte že?...
... aby se Harrison Ford ve svých 64 letech opět dostal do formy pro čtvrtého Jonese, strávil tři hodiny denně v tělocvičně, přešel na vysokoproteinovou dietu složenou z ryb a zeleniny a dostal se díky tomu do takové formy, že mohl sám dělat většinu kaskadérských kousků ve filmu? V dobré formě se ovšem udržoval průběžně, protože doufal, že jednou natočí všech pět dílů Indiana Jonese, které v osmdesátých letech Steven Spielberg s Georgem Lucasem plánovali.