Jurský svět (4)

78%
Jurský svět (4)
Jurský svět (Jurassic World) pokračuje v příběhu započatém v trilogii Jurský park (Jurassic Park). Před dvaadvaceti lety začal vše excentrický milionář John Hammond, který chtěl na odlehlém ostrově z dinosauří DNA vybudovat Jurský park s živými exponáty. Od té doby uplynulo hodně vody a existující dinosauří park hledá nové způsoby, jak tuto jedinečnou atrakci ještě víc zatraktivnit. Proto genetici vyvinuli nové tvory, kteří jsou větší, chytřejší a mají více zubů a mnoho dalších zcela neočekávaných vlastností, které z nich dělají ještě nebezpečnější predátory než předtím, co ale až utečou ze svých výběhů?



Recenze: Jurský svět (4)

Kinobox.cz
75%

Nejnovější příspěvek do jurské série v zásadě nic moc nového nenabízí. Navazuje ale důstojně, nenudí, bez problémů předává štafetu novému týmu (aniž by se tím zpronevěřil tomu původnímu) a několikrát dokáže i ohromit tím, co na plátně předvádí. To není na čtvrtý díl vůbec málo


Brenan88
Brenan88
47 059 bodů
7.5
Tak dlouho jsem se na tohle "pokračování" těšil až jsem po shlédnutí mírně zklamaný. Dinosauři vypadají dobře a vlastně celé prostředí ostrova Isla Nublar vypadá nádherně a je oku lahodné. Jenže co týče příběhu,tak jsem hodně rozladěný. Několikrát jsem se přistihl jak si říkám : to přece nemůžou myslet vážně! Každopádně i přes příběhové výhrady jsem si snímek užil.
Pete69
Pete69
29 102 bodů
7
Snímek je skvěle zpracovaný efekty na svou dobu velmi vyspělé, chvílemi jsem se vrátil o dvacet let zpět, když jsem viděl poprvé Jurský park, jenže ten efekt už se nikdy dostavit nemůže. Není to nic nového a nezbývá, než si užít další vražedné dinosaury, hrdiny a bohužel scénář přitažený za vlasy více a více.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 299 bodů
9
Z tohoto čtvrtého pokračování jsem měl krapet obavy, že se příběh opět bude držet zavedené šablony a ty obavy se potvrdili. Park je v provozu a jezdí do něho tisíce spokojených návštěvníků. Jenomže jedna ohromná potvora uteče a opět se začnou dít věci, jehož aktéry jsou i dva kluci. A pozor, ta potvora je tentokrát setsakramensky chytrá. Takže po dějové stránce žádné překvapení. Natočeno je to však s respektem k prvnímu snímku a nedá se říci, že by si to divák neužil. Vše začíná jako přívětivý rodinný film, jehož dramatizace se postupně a velmi plynule navyšuje až do vskutku monstrózního finále. Škoda že se v ději vyskytuje spousta náhod, které příběh značně zjednodušují. Výtku bych měl i na 3D efekt. Pozorný divák objeví obrazovou nesrovnalost, kterého jsem si poprvé všiml u Cameronova Titaniku. Byť si postavy při dialogu dívají do očí, jejich pohledy se viditelně míjejí. Typický neduh vznikající při dodatečném vytváření 3D efektu z 2D materiálu později v postprodukci. Film je jinak velmi povedený a sérii dělá čest.


Dodatečné informace

Původní název:
Jurassic World (více)
  • Jurský svět (4)
  • USA Jurassic World
  • USA Jurský svět
Premiéra v ČR:
11. 6. 2015
Distributor:
CinemArt
Země původu:
USA
Čeština:
Jurský svět (4) je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce Jurský svět (4)


Podobné


Powered byJustWatch