Monopoly Ridleyho Scotta nabírají scenáristy

Monopoly Ridleyho Scotta nabírají scenáristy
monopoly-ridleyho-scotta-nabiraji-scenaristy-1
Ridley Scott a společnost Hasbro se rozhodli využít „Šanci“ v podobě scenáristů Scotta Alexandera a Larryho Karaszewskiho. Možná si říkáte, co ti dva mohou vymyslet z námětu „stolní hra o nemovitostech, ve které hází moudra bodrý chlapík s bílým knírkem“, ale v portfoliu zmíněných pánů lze nalézt povedeného Ed Wooda Tima Burtona a hned dvě klasiky Miloše Formana: Larryho Flynta a Muže na měsíci. Což dělá z celovečerních Monopol výrazně zajímavější projekt.
Upřímně si nejsem jistý, jak si studio tuhle adaptaci představuje. Byl bych mnohem klidnější, kdyby byl Scott k projektu vázán jako režisér (v současné době je díky vytíženosti pouze v pozici producenta). Takhle z toho může vyjít prakticky cokoli, včetně dramatického příběhu paní Žehličky, která omylem šlápla na „Pokladnu“, přišla o všechny úspory a nyní doufá, že se dokáže dostat na „Start“ dříve, než do „Vězení“ (hráči hry ví, o čem mluvím).
Pokaždé, když slyším o nějakém podobném projektu, nedokážu zakrýt jisté pobavení. V Americe jsou zkrátka rozhodnutí vytřískat dolary z každé známější značky. Jenže divte se jim, když dokázal film podle robotů měnících se v autíčka vydělat celosvětově miliardu. Pak mají i Monopoly reálnou šanci na úspěch.
... mimochodem se točí i thriller . To teprve bude pecka!