Chystá se „Rocky v sukni“ se Sydney Sweeney. Příběh slavné boxerky má velký potenciál

Chystá se „Rocky v sukni“ se Sydney Sweeney. Příběh slavné boxerky má velký potenciál
Sydney Sweeney | Getty Images, Axelle/Bauer-Griffin/FilmMagic
Příběh Christy Martin bývá přirovnáván k Rockymu, protože i ona musela překonat nadměrnou řadu osobních i profesních překážek, což jí dávalo étos hrdinky z lidu. Nakonec se však stala první boxerkou, kterou si vzal pod křídla pověstný promotér Don King, stejně se jako první objevila na obálce prestižního magazínu Sports Illustrated.
V soukromém životě se ale potýkala s psychickým i fyzickým týráním ze strany svého manžela a manažera. Nemluvě o tom, že tehdy byla nepřiznanou lesbou, což bylo zdrojem další vrstvy soukromého dramatu, jemuž veřejnost nebyla přítomná.
Sydney Sweeney
Neposkvrněná
Neposkvrněná
S tebou nikdy
S tebou nikdy
Je víceméně jasné, že v jejím životě se skrývá potenciál na slušné drama, jež může být uchopeno hned z několika úhlů. Myslí si to i režisér a scenárista David Michod, známý hlavně australským dramatem Království zvěrstev z roku 2010. Scénář napsal spolu s Mirrah Folks a zlanařil populární herečku Sydney Sweeney do hlavní role.
Pokud vám hvězda z Euforie přijde jako troufalý kandidát na tak fyzicky náročnou roli, měli bystě vědět, že se Sweeney jako teenagerka věnovala kickboxu a wrestlingu 7 let, takže pro ni nebude zase tak nemyslitelné dostat se do formy. Ve skutečnosti má o kus lepší předpoklady než Silvester Stallone, který se svého času musel vytrénovat bez předchozí zkušenosti s boxem.
Tento projekt se nyní jako hotový preprodukční balíček uchází v Cannes o zájem producentů, jinými slovy je hotový scénář, obsazené jsou i všechny důležité role a pokud se podaří sehnat dost peněz, může se víceméně začít natáčet. Alespoň na poslech to zní jako film, který by neměl mít problém sehnat prostředky: zkušený režisér, atraktivní námět podle skutečného příběhu, velká mediální hvězda v čele. Snad se tedy projektu zadaří.
Zatím se podívejte na žebříček nejočekávanějších filmů podle databáze Kinoboxu.
Zdroj: World of Reel