Mizerové jsou zpátky! Oblíbená dvojice bojuje v explozivním traileru na život a na smrt

Mizerové jsou zpátky! Oblíbená dvojice bojuje v explozivním traileru na život a na smrt
Mizerové: Na život a na smrt | Sony Pictures Home Entertainment
Mizerové jsou tu s námi již skoro 30 let, konkrétně od roku 1995. V prvním díle, jenž je v podstatě esencí akčních devadesátek, startovali svou kariéru nejen Smith s Lawrencem, ale také režisér Michael Bay. V produkci Jerryho Bruckheimera z toho vznikl nečekaný hit, takže v roce 2003 přišla dvojka, v níž se ale slavný režisér tak strašně moc utrhl ze řetězu, že řada diváků nemůže záměrně přestřelenému sequelu přijít na jméno.
Mizerové: Na život a na smrt
Mizerové: Na život a na smrt
AI
67%
Fanoušků sice tato nekompromisní blbina posbírala více než dost, i přesto se na třetí díl čekalo dlouhých 17 let. Jak už to tak u těchto odkládaných sequelů bývá, raději se od něj moc nečekalo. Jenže Mizerové navždy se v roce 2020 stali velmi příjemným překvapením. Chemie mezi hlavními hvězdami stále fungovala a doposud neznámí režiséři Adil El Arbi a Bilall Fallah sice nenaservírovali tak přepálenou podívanou, jako jejich předchůdce, naštěstí ale skoro stejně zábavnou.
Vítězná sestava z minula je proto po čtyřech letech zpátky a Mike s Marcusem musí vyřešit další velmi osobní případ. Jejich zesnulý kapitán Conrad Howard je obviněn z korupce a oni se rozhodnou očistit jeho jméno. Dostanou se však na stopu spiknutí, kvůli čemuž se stanou uprchlíky, co sami utíkají před zákonem. Ano, po příběhové stránce asi žádnou originalitu nečekejme, o tu však v této sérii nikdy nešlo. A ten zbytek naštěstí šlape pořád přesně tak, jak má.
Mizerové: Na život a na smrt: trailer | Falcon
Režijní dvojice si evidentně udržela svůj styl i vizuál z minula, a i když po trikové stránce by chtělo jisté momenty doladit, to hlavní franšíza stále doručuje. Chemie mezi Smithem a Lawrencem se totiž asi jen tak neokouká a jejich zábavné pošťuchování zatím funguje i napočtvrté. Je vlastně docela s podivem, že zatímco v jiných rolích je Lawrence otravný a nevtipný, v kůži Marcuse Burnetta pořád baví jako za starých časů. Akce bude víc než dost, už nyní nabízí řadu efektních záběrů a dojde i na pár standardně vděčných humorných scén. Arbi s Fallahem si navíc budou chtít nejspíš spravit blockbusterovou chuť poté, co Warneři hodili jejich Batgirl do koše. Jestli se jim to povede a fanoušci budou i počtvrté spokojeni, zjistíme v českých kinech 6. června.
Podívejte se na žebříček nejočekávanějších filmů roku.
Zdroj: Sony Pictures