Pokračování Já, legenda znovu s Willisem Smithem, bude navazovat na alternativní konec jedničky

Pokračování Já, legenda znovu s Willisem Smithem, bude navazovat na alternativní konec jedničky
Já, legenda | Warner Bros.
Práce na dvojce poprvé potvrdil před rokem server Deadline, což následně doplnil Will Smith na svém Instagramu obrázkem z jedničky a označením herce Michaela B. Jordana (série Creed), který si v pokračování zahraje jednu z hlavních rolí.
Snímek Já, legenda (2007) je adaptací stejnojmenného románu Richarda Mathesona. Smith v něm ztvárnil Roberta Nevilla, člověka žijícího v troskách New Yorku, který přežil smrtící epidemii, jež nastala jako vedlejší efekt zavedení léku určeného na rakovinu. Ten místo toho, aby světu pomohl, ošklivě zmutoval a proměnil většinu populace v upírům podobná stvoření zvaná darkseekers. Společně se Smithem se k sérii vrací Oscarem oceněný scenárista Akiva Goldsman. V případě pokračování se ujme nejen scénáře, ale i produkce.
Konec snímku Já, legenda rozdělil publikum, když se rozhodl udělat z hlavní postavy klasického hollywoodského hrdinu, ačkoli to odporovalo předloze. V kinoverzi se Smithův Nevill obětoval, aby odvedl pozornost od ostatních přeživších, Anny a Ethana, a ti mohli uniknout před stvořeními spolu se vzorkem nového léku. Existuje nicméně i alternativní konec. Ten vychází ze zmíněné knihy a Neville si v něm uvědomí, že monstrem je ve skutečnosti on, když unáší a zabijí darkseekers, kteří nejsou nemyslícími bytostmi. Opustí proto svůj výzkum a vydá se spolu s Annou a Ethanem do Vermontu.
Já, legenda
Studio již kdysi zvažovalo, že by navazovalo právě na tento konec, což nyní potvrdil sám Goldsman. Podle něj se bude dvojka odehrávat několik desítek let po událostech prvního filmu. Svým pojetím by se měla inspirovat seriálem The Last of Us, jímž je nyní Goldsman dle svých slov doslova posedlý, který také ukazuje dopady apokalypsy po dekádách od vypuknutí nákazy.
Já, legenda 2 nemá v tuhle chvíli stanovené datum premiéry.

Kinolog: Co je valentýnský film a proč se tento svátek slaví

Valentýnské filmy nejsou jenom romantické komedie, ale i melodramata. Které z nich jsou světově nejpopulárnější? Musí jít vždy o příběhy mezi mužem a ženou, nemohou tam být i zvířata a stroje? A jak se ubránit kýčovitému dojetí?