Luc Besson chce natočit nového Drákulu. Kdo si legendárního upíra zahraje?

Luc Besson chce natočit nového Drákulu. Kdo si legendárního upíra zahraje?
Drákula (1992) | Columbia TriStar
Besson totiž podle informací webu Deadline hodlá adaptovat Drákulu. Hororový příběh od Brama Stokera se Besson pokouší prodat na aktuálně probíhajícím European Film Market, jenž souvisí s festivalem Berlinale. Ze všech letos domlouvaných projektů by měla tato drákulovská variace počítat s nejvyšším rozpočtem, přestože s dvousetmilionovou metou, na kterou Besson dosáhl při natáčení propadáku Valerian a město tisíce planet, tentokrát rozhodně počítat nemůže.
Luc Besson
Luc Besson

Producent, Scenárista

V hlavní roli ikonického krvesaje by se měl objevit právě Jones, z dalšího obsazení je známé jen jméno Christopha Waltze v zatím nespecifikované roli. Zvláštní, že? Na první pohled by člověk čekal, že právě Waltz by mohl v úloze krvelačného aristokrata excelovat a Jones by tak ztvárnil třeba mladého právníka Jonathana Harkera, jenž Drákulu navštíví v jeho transylvánském sídle. Ovšem Besson má zjevně jiné plány.
Spekuluje se, že režisér a scenárista se chce zaměřit především na romantickou linku obsaženou ve Stokerově předloze, tedy vztah prince Vlada a jeho předčasně zesnulé manželky, kvůli jejíž ztrátě zavrhne Boha a stane se upírem. V takovém případě dává obsazení Jonese smysl a Drákula by se stal spíše tragickou nežli hororovou figurou.
DogMan
DogMan | Bioscop
O snímku s pracovním názvem Dracula – A Love Tale (tedy Drákula: Příběh lásky) zatím není nic dalšího známého a budoucnost projektu závisí také na tom, jak velkou pozornost distributorů a investorů se Bessonovi podaří upoutat na zmíněném filmovém trhu.
Bessonovi by se úspěch více než hodil – po ztrátovém Valerianovi a obvinění ze znásilnění herečky Sand Van Roy zažil filmař během loňského roku comeback, jelikož jednak v Benátkách úspěšně uvedl DogMana a také jej francouzský nejvyšší soud zprostil obvinění. Uvidíme, jaké podmínky se v souvislost s Drákulou podaří vyjednat, v každém případě se ale zdá, že Besson ještě ve filmovém světě neřekl poslední slovo.
Podívejte se náš žebříček nejlepších thrillerů, kde najdete i Bessonovo jméno.
Zdroje: Deadline, Variety