Hvězda Stranger Things proti drakovi. Trailer (ne)pohádkové Mladé dámy láká na epickou podívanou

Hvězda Stranger Things proti drakovi. Trailer (ne)pohádkové Mladé dámy láká na epickou podívanou
Mladá dáma | Netflix
Pohádkové formule sice mainstreamovou tvorbu stále utváří hlavně díky Disneymu, ale nějaký ten starosvětský souboj s drakem v království jako od bratří Grimmů jsme nedostali dlouho. Mladá dáma v upoutávce nejdřív brnká na tu nejklasičtější žánrovou notu a nejen díky přítomnosti několika slavných herců a hereček vzbuzuje i v tomto ohledu naděje. Robin Wright (Forrest Gump) jako podlá královna a Angela Bassett (Black Panther) s Rayem Winstonem (Indiana Jones a Království křišťálové lebky) ve výrazných vedlejších rolích slibují podívanou, která by ještě před deseti lety měla dobývat kina.
Mladá dáma
Mladá dáma
69%
Režisér Juan Carlos Fresnadillo je v jádru nicméně hororovým tvůrcem, jenž se nadějně uvedl mysteriózním Intacto a sequelem 28 týdnů poté, načež zklamal ambiciózními Nezvanými hosty. Po třinácti letech nyní diriguje velký celovečerní projekt s rozpočtem kolem 70 milionů dolarů, přičemž pohádkové schéma zjevně transformoval do emancipační fantaskní variace na černohumorný horor Krvavá nevěsta.
Mladá dáma: trailer | Netflix
Ukázku postupně zintenzivňuje burácející soundtrack a hrdinčin nerovný duel s ohněm chrlící příšerou doprovází líbivé venkovní záběry, které avizují epické měřítko. Možná až moc vehementně, když příběh se jeví dost prostý a natolik dlouhá upoutávka z něj vyzrazuje přespříliš. Netflix si každopádně připisuje další výpravnou produkci, s níž hravě konkuruje distribuční nabídce kin. Nepotřeboval k tomu přestřelené dvousetmilionové náklady jako v případě Gray Mana a Damsel si před premiérou bezpečně udržuje sympatie, jimiž by mohla streamovacímu velikánovi přivábit další uživatelské hordy.
Snad si Fresnadillo a scenárista Dan Mazeau (Rychle a zběsile 10) dovolili drze zapíchnout vidle do otřepaných rodinných žánrovek od Disneyho. Podle dosavadní prezentace v to můžeme doufat a minimálně Millie Bobby Brown vypadá, že si úlohu pohádkové drsňačky vychutnala. Teprve devatenáctiletá hvězda právě natáčí pátou řadu Stranger Things a před definitivní rozlučkou s Eleven by jí zdařilý a populární filmový projekt přišel vhod. Věříte, že se ho od Mladé dámy dočkáme?
Prohlédněte si náš žebříček nejočekávanějších filmů roku 2024 podle odhadovaného hodnocení umělé inteligence.
Zdroj: Netflix