Seriálový Vetřelec se poučí z chyb. Bude ignorovat nepovedené filmy

Seriálový Vetřelec se poučí z chyb. Bude ignorovat nepovedené filmy
Prometheus | 20th Century Fox
Ridley Scott měl ještě před pár lety s Vetřelcem velké plány. Novou sérií se rozhodl odpovědět na otázku, kde se vesmírný zabiják vůbec vzal, a tento úkol se mu ve filmech Prometheus a Vetřelec: Covenant povedlo splnit. U fanoušků a fanynek série nicméně nenašel příliš pochopení, a zatímco první jmenovaný se ještě dokázal svézt na vlně zvědavosti, Covenant už v kinech příliš nevydělal.
Ridley Scott
Ridley Scott

Režisér, Scenárista

8.2
Plány na další pokračování, které by prequely propojily s původní sérií, proto vzaly zasvé. S nově ohlášenými projekty vyvstala otázka, zda budou události filmu reflektovat (ostatně Scott je pod nimi stále podepsaný jako producent). Minimálně seriál se touto cestou nevydá. Jeho tvůrce Noah Hawley řekl následující: „S Ridleym jsme o tom mluvili. A o mnoha dalších prvcích seriálu. Pro mě a pro mnoho lidí je tato ‚dokonalá forma života‘, jak byla popsána v prvním filmu, výsledkem milionů let evoluce. Myšlenka, že šlo o biologickou zbraň vytvořenou před půlhodinou, je pro mě z podstaty věci méně užitečná. A co se týče mytologie, na té příšeře je děsivé to, že když se podíváte na první dva filmy, máte tam retrofuturistickou technologii. Obří počítačové monitory, tyhle podivné klávesnice... Musíte si vybrat. Půjdu tou cestou? Protože v prequelech Ridley udělal technologii o tisíce let vyspělejší než ve Vetřelci, který se má odehrávat o mnoho let později. Něco mi na tom nesedí. Mám raději retrofuturismus prvních dvou filmů.“
Hrál ve Vetřelci, Zákonu gangu a prorokovali mu velkou budoucnost. Místo toho se do dějin zapsal jako vrah
Téma13. 1. 2021
Hrál ve Vetřelci, Zákonu gangu a prorokovali mu velkou budoucnost. Místo toho se do dějin zapsal jako vrah
O seriálu víme, že se bude překvapivě odehrávat na Zemi, několik desetiletí před událostmi prvního filmu. První série (v plánu jsou přirozeně další) by měla mít osm epizod a premiéra je v plánu na rok 2025. Předtím uvidíme film Vetřelec: Romulus, který by měl do kin dorazit v srpnu letošního roku.
Všechny vetřelčí filmy najdete v nabídce Disney+. V rámci Kinobox žebříčku nejlepších hororů uvedených na Disney+ zaujímají první dva filmy série zaslouženě zlatou a stříbrnou pozici.
zdroje: The Hollywood Reporter, Joblo, Box Office Mojo