Nepoučitelný Stallone? Čtvrtí Expendables byli propadák, i přesto prý chystá další díl

Nepoučitelný Stallone? Čtvrtí Expendables byli propadák, i přesto prý chystá další díl
Expendables: Postradatelní 2 | Lionsgate
Expend4bles: Postr4datelní
Expend4bles: Postr4datelní
54%
S čtyřkou měl původně Sylvester Stallone velké plány. Měla nás čekat další nabušená týmovka, v níž by se navíc vrátil v obsazení i Bruce Willis, ale pak se všechno sesypalo. Napřed se Sly tak rozhádal se studiem, že od projektu rovnou odstoupil. Později se sice vrátil, od premiéry trojky však uteklo příliš mnoho vody. Sám Stallone neměl na projekt dost času, takže se na něm poprvé nijak autorsky nepodílel a v rámci prostoru před kamerou měl malou roli.
S jeho minimální účastí padlo obsazení Arnolda Schwarzeneggera. Willis mezitím kvůli nemoci ukončil kariéru. A Terry Crews měl osobní při s producenty a rozhodl se k sérii nevrátit. Z někdejší oslavy testosteronových osmdesátek, kam se s nadšením hrnuly akční hvězdy dob minulých i současných, byl najednou vyčpělý produkt. A kdysi velká jména vystřídali 50 Cent a Megan Fox. Čtyřka už zkrátka neměla moc co nabídnout.
Co jsme však nečekali bylo to, že selže i vše ostatní. Akce, triky, hlášky, nic z toho ve filmu nefunguje. Soustředění se na Jasona Stathama jako nového lídra nebyl marný tah, ale film toho nevyužil (každá průměrná stathamovka nabízí lepší žánrové hody). Snímek tak po zásluze propadl a nediví se tomu ani Dolph Lundgren, jeden z mála postradatelných, co zůstali, který na něm nenechal nit suchou.
Jsou Expendables: Postradatelní 3 lepší v necenzurované verzi "pro dospělé"?
Téma8. 11. 2019
Jsou Expendables: Postradatelní 3 lepší v necenzurované verzi "pro dospělé"?
V rozhovoru pro server Screen Rant Lundgren uvedl : „Recenze jsem nečetl, protože jsem tak nějak věděl, co budou říkat. Ten projekt měl od začátku problémy. Opravdu neměl dobrý scénář. Nehraju hlavní roli, takže je pro mě těžké se k některým problémům vyjadřovat, ale vím, že Stallone se na filmu nepodílel, jak to obvykle dělá. Jen v něm hrál. Když ho má na starost on, kvalita je dobrá, neklesne pod určitou úroveň. A pak byl asi měsíc před natáčením vyměněn režisér. Navíc si myslím, že předchozí filmy byly o týmové práci a něco z toho se ztratilo. Navíc měl film premiéru v době stávky, což nebylo moc chytré, nešlo dělat reklamu. Kdybyste měli velkou hvězdnou premiéru s Megan, 50, Stallonem, Stathamem a ostatními, mnou, Andym Garciou, přišlo by víc diváků. A určitě by to dopadlo líp. Byl jsem zklamaný.“
Na otázku, zda by se vrátil k dalšímu pokračování, odpověděl: „Jo, pokud to bude mít na starosti Sly. Myslím, že pracuje na dalším díle. Určitě by byla zábava se na něm podílet.“ Že by si Lundgren rád dopřál další projekt, který by šel do kin, překvapivé není. Informace, že by Stallone pracoval na dalším díle, ale překvapivá je. Ostatně, sám Sly před pár lety prohlásil, že čtyřkou se sérií končí. Je však třeba dodat, že mluvil hlavně o herecké účasti. A protože jsou se Stathamem velcí kamarádi, nepochybně by mu další pokračování jako tvůrce rád dopřál.
Ať už to dopadne jakkoli, neslavný čtvrtý díl momentálně najdete ve videotéce O2TV. Možná však bude lepší se podívat na Kinobox žebříček nejlepších filmů dostupných v nabídce O2TV.
zdroje: Screen Rant, Joblo, Box Office Mojo