Chystá se nový Star Trek. Natočí ho režisér nejlepšího Star Wars seriálu

Chystá se nový Star Trek. Natočí ho režisér nejlepšího Star Wars seriálu
Star Trek: Do temnoty | Paramount Pictures
Nového filmu ze světa Star Treku se totiž podle serveru Deadline ujme Toby Haynes, který je podepsaný pod vynikajícím Andorem. Scénář píše Seth Grahame-Smith (seriál Z jiného světa), produkčně si projekt pohlídá J. J. Abrams, který režíroval dva díly restartované série.
Andor
Andor | Disney
Nově připravovaný snímek na ně nicméně nebude navazovat. Má jít o samostatný příběh, který „rozšíří svět Star Treku“. Jak přesně, respektive s jakými postavami, se v tuhle chvíli můžeme jen dohadovat, neboť žádné další podrobnosti o ději nebo o obsazení filmu zatím nemáme.
Přestože poslední film Star Trek: Do neznáma byl uvedený v roce 2016, je značka stále velmi živá díky úspěšným seriálům Paramount+ (Picard, Podivné nové světy), které se těší výborným ohlasům i vysoké sledovanosti. Nový film přesto nebude mít na růžích ustláno. Přestože je takzvaných trekkies (jak si fanoušci Star Treku říkají) po světě nespočet, Do neznáma na sebe navzdory výborným recenzím v kinech nevydělalo, studio na něm tratilo zhruba 50 milionů dolarů. Zůstává tedy otázkou, jak bude nový filmový přírůstek koncipovaný (a financovaný), aby se něco takového neopakovalo.
Star Trek: Do neznáma
Star Trek: Do neznáma | Paramount Pictures
Přímé pokračování Do neznáma (neboli Star Trek 4 rebootované série) je údajně stále ve vývoji, ale to jsme slyšeli již mnohokrát. Samotní herci nejednou zmínili, že s nimi vlastně nikdo nejedná. Určitou brzdou může být i tragická smrt herce Antona Yelchina z roku 2016, který v sérii hrál Pavla Čechova.
Novou filmovou trilogii Star Treku najdete v nabídce streamovací služby SkyShowtime. A zde je Kinobox žebříček nejlepších sci-fi filmů, které jsou dostupné v knihovně SkyShowtime.