Proč Quentin Tarantino nakonec nerežíroval Star Trek?

Proč Quentin Tarantino nakonec nerežíroval Star Trek?
Quentin Tarantino | Geeks of Doom
Tarantino již dlouho říká, že natočí pouhých 10 filmů, čímž jeho kariéra, minimálně ta určená kinům, končí. Čtyři roky stará dobovka Tenkrát v Hollywoodu (Once Upon a Time in Hollywood) byla jeho devátým filmem, což v praxi znamená, že kdyby se poté rozhodl vydat s posádkou Enterprise do hlubin vesmíru, šlo by současně o jeho finální snímek. A právě proto prý nakonec z projektu vycouval.
Minimálně to říká scenárista Mark L. Smith, který nedávno v jednom rozhovoru prozradil, že Tarantino nechtěl, aby zrovna posádka v elastických barevných trikotech byla jeho labutí písní. Podle Smithe byl Tarantino zpočátku pro svou vizi Star Treku nadchnutý. Sypal ze sebe role a dialogy, jako kdyby dělal producentovi série J. J. Abramsovi one man show a nešlo jen o představování vize. Smith o tom všem ví proto, že Tarantino si výjimečně nechtěl scénář napsat sám, ale pořádal ho o něj.
Gauneři Quentina Tarantina slaví 30 let. Antické drama v postmoderním hávu je víc než jen ódou na násilí
Filmy9. 10. 2022
Gauneři Quentina Tarantina slaví 30 let. Antické drama v postmoderním hávu je víc než jen ódou na násilí
Smith na základě Tarantinova námětu a poznámek napsal něco, co označil slovy jiné. „Mělo to koule, bylo to drsné, hodně jako Pulp Fiction,“ řekl Smith. Scénář nicméně neobsahoval Tarantinovu charakteristickou vulgaritu. Zřejmě ho napadlo, že lidé ve 23. století nebudou tak sprostě nadávat.
Tarantino se bohužel nakonec rozhodl jinak a studio pravděpodobně nemělo odvahu udělat ve známém vesmíru tak razantní stylistickou odbočku, aniž by ji z pozice režie jistil právě on. „Je škoda, že to nebude. Otřáslo by to světem Star Treku podobně jako Thor: Ragnarok MCU. Ten film změnil vnímání Marvelu, najednou to byla jiné, své. Quentin by to samé udělal pro Star Trek,“ prohlásil Smith.
Tentokrát v Hollywoodu najdete v nabídce Netflixu. A není to jediný kousek slavného filmaře, který je tam k dispozici. Stačí se podívat na Kinobox žebříček nejlepších filmů dostupných na Netflixu.
zdroje: Joblo, Giant Freakin Robot