Záhadný trailer boří internet. Láká na film, v němž Nicolas Cage hraje masového vraha

Záhadný trailer boří internet. Láká na film, v němž Nicolas Cage hraje masového vraha
Longlegs | NEON
Upoutávka disponuje popiskem „Každý rok přichází další“. Ať už se tím myslí nový temný thriller, nebo další případ řádění vražedných šílenců, minimalistický přístup zpečetěný plíživou hudbou a naturalistickou evokací true crime pořadů zatím slaví úspěch. Uživatelé a uživatelky sociálních sítí kvitují nečitelný marketing a nechávají se strhnout trailerem, který nechává pracovat představivost. A ta bývá většinou nejsilnější.
Longlegs
Longlegs
AI
63%
Pokud se ovšem skutečně jedná o první signalizaci letošní premiéry Longlegs, která zatím není upřesněná, žánroví fandové by se měli těšit dvojnásob. O projekt byl loni při bitvě o distribuční práva velký zájem a dle synopse nás čeká variace na Mlčení jehňátek s kvalitními herci a od nadějného režiséra.
Longlegs: 1. teaser trailer | NEON
Příběh se zaměří na talentovanou agentku FBI Lee Harker (Maika Monroe), již pověří dopadnutím dlouho unikajícího sériového vraha (Cage). Případ se zamotává a směřuje až k okultním motivacím, přičemž Harker odhalí osobní napojení na zabijáka a musí bojovat s časem, neboť v ohrožení může být další nevinná rodina.
Největším lákadlem tudíž bude Cage, jenž se v posledních letech vrací do vrcholné formy a který obdržel nominaci na Zlatý glóbus za fantaskní černou komedii To se mi snad zdá. Většina lidí jej má nejradši v maniakální poloze, ovšem v čistě záporných rolích se neobjevuje (snad vyjma Polibku smrti a částečně Tváří v tvář) a jeho pojetí chladnokrevného zabijáka jistě přitáhne pozornost. Maika Monroe se pro změnu proslavila jako moderní final girl z hororů jako Neutečeš (2014) nebo Watcher (2022) a ve třiceti letech by měla být pro úlohu inspirovanou Clarice Starlingovou (Jodie Foster) ideální volbou.
Longlegs režíruje příležitostný herec Oz Perkins (Star Trek), jenž naposledy natočil odvážné pojetí klasické pohádky Mařenka a Jeníček v lese hrůzy (2020). To můžete zhlédnout na Netflixu, a byť možná budete jen nechápavě zírat, surreálná atmosféra a sebevědomá stylizace utváří hutný zážitek. A to film s ambicemi Longlegs přesně potřebuje, neboť tematika sériových vrahů je v popkultuře dost vyždímaná a další příspěvek si zkrátka žádá originální uchopení.
To pak vedle tvorby režiséra a kreativního teaseru slibuje také Cageova účast, neboť oscarový herec si posledních patnáct let rád vybírá „divnofilmy“, často v pozitivním smyslu. Maličkost, že identita videa zatím zůstává oficiálně nepotvrzená, by vás trápit neměla. Takřka jistě jde o Longlegs, což potvrzuje i cifra v závěru upoutávky. Ta má stejně jako Longlegs osm písmen, přičemž L a G jsou zastoupené shodnými, opakujícími se znaky.
zdroj: Deadline, Movieweb