První fotky z westernu Rust, při jehož natáčení Alec Baldwin zastřelil kameramanku

První fotky z westernu Rust, při jehož natáčení Alec Baldwin zastřelil kameramanku
Rust | Eagle Entertainment
Snímek vychází z námětu samotného Baldwina a režiséra Joela Souzy. Psanec Harland Rust (Baldwin) v 80. letech 19. století pomáhá svému třináctiletému vnukovi Lucasovi (Brady Noon) odsouzenému k trestu smrti za nešťastné zabití místního rančera. V patách mají neúnavného maršála Wooda Helma (Jensen Ackles) a také lovce odměn Fentona Langa (Travis Fimmel).
Rust prozatím nemá stanovenou premiéru a jeho propagace bude komplikovaná. Baldwin coby největší hvězda na fotografiích přímo nefiguruje, většinou vidíme pouze siluety postav v typickém westernovém stylu. Vyšetřování herce zprostilo možné viny a Baldwin se opakovaně dušoval, že vůbec nestiskl spoušť. Různé analýzy ovšem jeho hledisko vyvrací a poukazují na to, že k samovolnému výstřelu rozhodně nedošlo. Soud v Novém Mexiku bude v únoru dál projednávat úlohu Hannah Gutierrez-Reed, která měla na starosti rekvizity včetně zbraní.
Rust
Rust
Rust
Rust
Rust
Na místo Hutchins nastoupila kameramanka Bianca Cline a snímek se loni na jaře zkompletoval. Z prvních pěti fotografií ukazují práci Hutchins pouze dvě – osamělý jezdec v pravé části záběru a žena přede dveřmi, která rozmlouvá s trojicí mužů zalitá sytým zadním světlem. Ze zbylých fotek je zřejmé, že Cline přístup své předchůdkyně ctila, ačkoli jde výhradně o matné atmosférické obrazy.
Rust by byl za běžných okolností projektem, o němž by se takřka nemluvilo. Tragické okolnosti ovšem znovu zažehly debatu o regulaci zbraní a zákulisní bezpečnosti, která se v minulosti mnohokrát podcenila. Po výstřelu ze zbraně zemřel roku 1993 také herec Brandon Lee, jehož při natáčení akční sekvence pro snímek Vrána trefil zbloudilý ostrý náboj.
zdroj: Deadline