George Clooney: „Na světě není dost drog, aby mě to donutilo vrátit se jako Batman“

George Clooney: „Na světě není dost drog, aby mě to donutilo vrátit se jako Batman“
George Clooney ve Flashovi | Warner Bros.
Osobně si nemyslím, že by Clooney v roli odvedl mizernou práci. Nechápejte mě špatně –⁠ Batman a Robin (1997) je otřesný film, který svou přepáleností víc připomíná návštěvu zábavního parku než skutečnou komiksovou podívanou. Je to prohra o to větší, že snímek má opravdu fantastické obsazení (vyjma Clooneyho nechybí Arnold Schwarzenegger, Chris O'Donnell, Uma Thurman, Alicia Silverstone nebo Elle Macpherson). Ale samotný Clooney dělal, co mohl, a v případě lepšího filmu by jeho Batman / Bruce Wayne mohl fungovat. Což nic nemění na tom, že natočil ultimátní propadák.
George Clooney
George Clooney

Herec

Clooney se, podobně jako dnes již zesnulý režisér Joel Schumacher, dokonce nejednou za film omlouval. S nastupujícími multivesmíry do filmových komiksů se přesto začalo řešit, jestli se dostaví i Clooneyho Batman. A nakonec na to v závěru Flashe (2023) skutečně došlo. Šlo o sympatické pomrknutí směrem k fanouškům, především od Clooneyho. Nemohl tušit, že tím stvrdí své smutné prvenství, neboť Batman a Robin byl do té doby nejméně komerčně úspěšným filmem, v němž Batman vystupoval. Nyní jsou ty filmy dva. A v obou hrál Clooney. Tomu se říká pech.
Když však herec svolil jednou, nechal by se umluvit znovu? Ostatně, s léty mu jen přibývá charisma a postarší Batman by v jeho podání mohl být hodně zajímavý. Sám Clooney to ale moc nevidí. „Nemyslím si, že je na světě dost drog na to, abych se k tomu znovu vrátil,“ řekl herec v rozhovoru pro Entertainment Tonight na premiéře svého nového režijního počinu The Boys in the Boat (2023). Vrátil se, protože věřil, že po tom fanoušci toužili. „Viděl jsem, že o můj návrat opravdu stojí. Dokonce jsem se produkce zeptal: ‚Kde jsou moje gumové bradavky?‘ A oni na to: ‚Můžeme to udělat bez nich?‘ A já na to: ‚No, ale to přece není můj Batman, ne?‘“ dodal pobaveně.
Seagal, Clooney, Stallone, Hardy, Depp. Když se herci na place hádají a létají pěsti
Téma10. 6. 2023
Seagal, Clooney, Stallone, Hardy, Depp. Když se herci na place hádají a létají pěsti
Clooney pravidelně žertuje o tom, že byl nejhorším Batmanem, a nedávno v pořadu Jimmy Kimmel Live vyprávěl historku, v níž situaci nejlépe vystihl jeho vlastní syn: „Můj syn je zamilovaný do Batmana. Chápete? Opravdu ho zbožňuje. O ničem jiném nemluví než o Batmanovi. A já na to: ‚Víš, že jsem byl Batman?‘ A on: ‚Jo, ale už nejsi.‘ Vůbec netušil, jak moc trefil hřebíček na hlavičku.“
Flash je momentálně k vidění v nabídce HBO Max s českými titulky i s dabingem. A zde najdete Kinobox žebříček nejlepších filmů na HBO Max podle uživatelů a uživatelek naší databáze.
zdroje: Entertainment Tonight, Jimmy Kimmel Live, Joblo