Seagal, Clooney, Stallone, Hardy, Depp. Když se herci na place hádají a létají pěsti

Seagal, Clooney, Stallone, Hardy, Depp. Když se herci na place hádají a létají pěsti
Boeing 747 v ohrožení | Warner Bros.

Steven Seagal vs. John Leguizamo –⁠ Boeing 747 v ohrožení (1996)

V době natáčení akčního thrilleru Boeing 747 v ohrožení Steven Seagal platil stále ještě za velkou akční hvězdu (ostatně navzdory tomu, že má ve filmu jen menší roli, byl v řadě evropských států umístěný na plakát). Podle jeho hereckého kolegy Johna Leguizama byl Seagal také velkou osinou v zadku. V rozhovoru pro The A.V. Club řekl: „Když Seagal přišel na zkoušku, prohlásil: ‚Já velím. Co řeknu, je zákon.‘ Kdo takhle, kur*a, mluví? Kdo přijde na zkoušku a říká takové sračky? Tak jsem se začal smát a on se mnou hodil o cihlovou zeď a vyrazil mi dech. Spadl jsem na zem a jediné, co jsem dokázal říct, bylo: ‚Proč?‘“ Leguizamo dále řekl, že v den, kdy se natáčela scéna, kde Seagalova postava zemře, přišel na plac dřív: „Chtěl jsem ho vidět umírat.“

Lily Tomlin vs. David O. Russell –⁠ Mám rád Huckabees (2004)

Následující příspěvek je výjimečný tím, že ho zachytila kamera, i když neměla běžet, a dokonce unikl na internet. Můžete se na něj podívat níže, přesto si jeho obsah popíšeme. Jeho „hvězdami“ jsou herečka Lily Tomlin a režisér Davida O. Russell, kteří na sebe křičí. Russell je známý tím, že je horká hlava, přičemž se často snaží herce emocionálně rozebrat, aby pak podali intenzivnější výkon. Může být, ale u komedie je podobná taktika trochu zvláštní. Faktem je, že jejich hádka by působila svou intenzitou až komicky, kdyby nebyla skutečná. Tomlin později uvedla, že se s Russellem usmířili.
Russellovi se mimochodem jeho přístup o pět let dříve nevyplatil při natáčení Tří králů (1999), kde se na jeho chování nevydržel dívat George Clooney a jednou ranou ho nekompromisně poslal k zemi.
Lily Tomlin a David O. Russell | YouTube

Sylvester Stallone vs. Richard Gere –⁠ Páni Flatbushe (1974)

Než se Sylvester Stallone proslavil jako Rocky (1976) a Richard Gere okouzlil diváky a hlavně divačky po celém světě ve filmu Důstojník a gentleman (1982), hráli spolu v roce 1974 ve filmu Páni Flatbushe a vůbec si nepadli do noty. Stallone pro Ain't It Cool News řekl, že Gere „se v té své obrovské motorkářské bundě promenádoval, jako by byl ten nejdrsnější rytíř u kulatého stolu“. Později, když spolu nacvičovali bojovou scénu, došlo k fyzické konfrontaci... A to při obědě. Stallone řekl, že jedl hot dog v autě, když do něj Gere vlezl, a jedl u toho mastné kuře. „Řekl jsem: ‚Nakapeš tou věcí všude kolem.‘ A on na to: ‚Nic si z toho nedělej.‘ Já na to: ‚Jestli se mi to dostane na kalhoty, tak o tom budeš vědět.‘ Pokračoval v kousání do kuřete a část hořčice mi přistála na stehně. Praštil jsem ho loktem do hlavy a v podstatě ho vystrčil z auta.“ Gerea poté ve filmu nahradil Perry King.

Bill Murray a Lucy Liu –⁠ Charlieho andílci (2000)

Pokud jste patřili mezi fandy Charlieho andílků s triem Drew Barrymore, Cameron Diaz a Lucy Liu, nepochybně vás překvapilo, že se v pokračování Na plný pecky nevrátil v roli Bosleyho Bill Murray. Mohla za to hádka, kterou herec vyprovokoval. Během natáčení jedničky jednoho dne stopnul kamery, ukázal na Barrymore, Diaz a Liu a řekl jim (na Barrymore): „Chápu, proč jste tady.“ (na Diaz) „A vy máte talent.“ (na Liu) ‚Ale co vy tady, sakra, děláte vy? Neumíte hrát.“ Liu si to nenechala líbit, vrhla se na Murryho a začala ho zasypávat údery. Členové štábu je museli roztrhnout a Murray v sérii skončil.
Charlieho andílci, Drew Barrymore, Bill Murray a Lucy Liu
Charlieho andílci, Drew Barrymore, Bill Murray a Lucy Liu | 2000 Columbia Pictures

LL Cool J vs. Jamie Foxx –⁠ Vítězové a poražení (1999)

Výborné fotbalové drama Olivera Stonea Vítězové a poražení doslova přetékalo testosteronem. Bylo proto nejspíš jen otázkou času, než se někdo popere. Nakonec si žolíka vytáhli LL Cool J a Jamie Foxx. A nešlo o žádné neškodné pošťuchování. Natáčeli scénu, ve které se jejich postavy fotbalistů hádaly u postranní čáry vedle trenéra, jehož hrál Al Pacino. Původně scenáristická hádka se brzy změnila ve skutečnou, Foxx dal Coolovi facku a začala rvačka, kterou se Pacino marně snažil roztrhnout. Kameraman Salvatore Totino sportovnímu webu The Ringer řekl: „Cool J zasadil „ku*evsky silnou ránu, která zasáhla Foxxe do obličeje a odmrštila ho do tyče jeřábu. Myslel jsem, že mu zlomil vaz. Jamie vyskočil, následovala rvačka. Rozdávaly se rány.“ Vše došlo tak daleko, že Foxx zavolal policii, nakonec však žádné obvinění vzneseno nebylo. Později se Cool J a Foxx udobřili.

Rip Torn vs. Norman MailerMaidstone (1970)

Málo známý film, ale dost možná nejlegendárnější souboj. Poté, co se Norman Mailer proslavil jako spisovatel, novinář a všestranný drsňák, rozhodl se stát také avantgardním filmařem. V roce 1970 obsadil Ripa Torna do hlavní role silně improvizovaného filmu Maidstone o slavném režisérovi (Mailer), který kandiduje na prezidenta, a jeho svobodomyslném bratrovi Raoulovi (Torn). Natáčení bez scénáře a Mailerova nezkušenost vedly k velké frustraci celého štábu, až jednou Tornovi ujely nervy a během natáčení improvizovaného souboje vzal Mailera kladivem po hlavě. Následovala brutální rvačka, během které dokonce Mailer ukousnul Tornovi kus ucha. A co je nejabsurdnější, přestože během potyčky padají skutečná jména, režisér ji nakonec zařadil do hotového filmu.
Rip Torn vs. Norman Mailer ve filmu Maidstone | YouTube

Tom Hardy vs. Shia LaBeouf –⁠ Země bez zákona (2012)

Shia LaBeouf je známý tím, že umí svými výstřelky a možná až příliš přehnaným ponořením se do rolí dráždit kolegy. Většina to přejde s brbláním, ale u Toma Hardyho narazil. Dodnes nicméně přesně nevíme, co se stalo, protože každý (včetně režiséra) vypráví něco jiného. Hardy tvrdí, že ho LaBeouf knokautoval. To LaBeouf vyvrátil slovy, že se neprali, ale jen ze srandy wrestlingově zápasili, Hardy během toho spadl ze schodů a knokautoval se sám. Režisér filmu John Hillcoat byl na Redditu o něco konkrétnější: „Ke rvačce mezi nimi určitě došlo. Vyhrotilo se to do té míry, že museli být oba spoutáni.“

Johnny Depp vs. lokační –⁠ Město lží (2018)

Drama Město lží o vyšetřování vražd Tupaca Shakura a The Notorious B.I.G. losangeleským policejním oddělením bylo natočeno na začátku roku 2017 a nakonec nešlo do amerických kin. Mohl za to incident jeho hlavní hvězdy Johnnyho Deppa s lokačním Greggem Brooksem. Brooks zamluvil natáčení v hotelu Barclay v Los Angeles do desíti večer, ale Depp chtěl pokračovat dál. Jelo se do jedenácti a pak už padla definitivní stopka. To Deppa rozčílilo, poté údajně dvakrát praštil Brookse do žeber a navíc byl prý opilý. Brooks se následně celý incident rozhodl řešit soudní cestou, zažaloval Deppa, režiséra i produkci. Žaloba vedla ke zrušení premiéry, Depp veškerá obvinění popřel, nikdo ze štábu se k nim nevyjádřil a spor byl nakonec vyřešený mimosoudní cestou.