Kamery druhého Gladiátora se po stávkovací pauze brzy rozjedou. Scott zatím stříhal paviány

Kamery druhého Gladiátora se po stávkovací pauze brzy rozjedou. Scott zatím stříhal paviány
Gladiátor | DreamWorks
Snímek má vskutku luxusní obsazení. V čele stanul Paul Mescal, loňský oscarový kandidát a vycházející herecká hvězda, jež se po úspěchu na umělecké scéně pokouší proniknout do mainstreamu. A vedle něj uvidíme miláčka davů Pedra Pascala, jenž od svého mainstreamového debutu ve Hře o trůny ušel pořádný kus cesty.
Gladiator 2
Gladiator 2
AI
75%
Za letošní rok Pascal nevyhrál cenu pro nejvíc sexy muže roku čistě proto, že mu udělující People magazín založil vlastní kategorii a jedinou otázkou bylo, jestli byl lepší v roli v The Last Of Us, Mandalorianovi nebo ve starším Narcos.
Z prvního dílu se vrátí Connie Nielsen a Derek Jacobi, a aby toho nebylo málo, dostaví se i Denzel Washington. Ridley Scott zkrátka uzmul některé z nejžádanějších jmen současnosti, což jen zvýšilo diváckou netrpělivost. Pětaosmdesátiletý britský režisér si stále umí získat důvěru davů, a to přestože jeho filmy jsou pro diváctvo stále sázkou na nejistotu, jak potvrzuje i rozpačité přijetí aktuálního Napoleona.
Gladiátor
Gladiátor | BontonFilm
Zdálo se, že pauzu v natáčení Scott využil výhradně k tomu, aby obešel všechna média a poslal do háje všechny, kteří se ho ptali na historickou věrnost Bonapartova životopisu. Podle svých slov však získaný čas využil ještě o něco produktivněji.
Pro magazín The New Yorker prohlásil, že stávku strávil s devadesáti minutami již natočené stopáže. Zlatým hřebem tohoto materiálu je „scéna, v níž hrdina bojuje s paviány“. Scott se pro tuto pasáž nechal inspirovat vlastním zážitkem, když tyto opice viděl v Jižní Africe napadat turisty. „Paviáni jsou nekompromisní dravci. Udržíte se dvě hodiny za levou zadní nohu ve vzduchu? Ne! A pavián to dokáže,“ prohlásil režisér.
Proč Ridleyho Scotta nezajímá historická věrnost Napoleona a proč by neměla zajímat ani nás
Téma20. 11. 2023
Proč Ridleyho Scotta nezajímá historická věrnost Napoleona a proč by neměla zajímat ani nás
Premiéra druhého Gladiátora je nyní stanovená na prosinec 2024. Oscarového prvního Gladiátora můžete zhlédnout na Netflixu, SkyShowtime, Amazon Prime a na dalších službách. Podívejte se i na žebříček nejlepších filmů na Netflixu podle databáze Kinoboxu.
zdroje: Variety, The New Yorker