Na scénáři Johna Wicka 5 se začalo pracovat, Keanu Reeves je na palubě

Na scénáři Johna Wicka 5 se začalo pracovat, Keanu Reeves je na palubě
John Wick: Kapitola 4 | Lionsgate
Přitom to zpočátku na velký hit nevypadalo. Když vstoupil v roce 2014 do kin první díl, celosvětově vydělal skromných 76 milionů dolarů. Jenže pak zafungovala šeptanda, film si vybudoval kultovní status a studio se rozhodlo, že dá sérii ještě jednu šanci. A vyplatilo se to královsky. Dvojka o tři roky později vydělala skoro o sto milionů víc. Trojka pak skočila rovnou na 327 milionů a čtyřka se zastavila na 440. Takovou vzestupnou tendencí se může pochlubit málokterá série.
John Wick: Kapitola 4
John Wick: Kapitola 4 | Lionsgate
Wick navíc neuvadá v rámci kvality. Je pravdou, že se koncept již trochu moc opakuje, ale tvůrci to vždy vyváží pečlivě sestavěnou akcí a nějakou svěží režijní parádičkou (viz ve čtyřce akce v domě snímaná shora). A co je hlavní, fanoušci a fanynky nemají Wicka dost. Takže bude pátý díl.
Momentálně se na jeho scénáři pracuje a režisér Chad Stahelski potvrdil, že Keanu Reeves je, pokud se najde dobrý příběh, všemi deseti pro další pokračování. Otázka, která s tím souvisí, je Reevesovo zapojení. Wick na konci čtvrtého dílu zemřel a dočkal se i filmového pohřbu. Jak by tedy figuroval v případné pětce? Ve flashbacích? Nebo zjistíme, že scéna na hřbitově byla jen divadlo, aby nepřátelé dali Johnu Wickovi pokoj? Ať tak či tak, Reevesův Wick má i nadále v sérii zůstat.
John Wick: podle původního scénáře měl mít hlavní hrdina 75 let
Filmy24. 7. 2022
John Wick: podle původního scénáře měl mít hlavní hrdina 75 let
V přípravě je také několik spin-offů, kde by se měly objevit již představené postavy. Nic konkrétního však v tuhle chvíli nevíme. Minimálně slepý Caine v podání Donnieho Yena si o vlastní film přímo říká.
Práce na pětce jsou v počáteční fázi, takže film nějakou dobu v kinech neuvidíme. Čekání si můžete zkrátit výborným seriálovým spin-offem Hotel Continental, který je v nabídce Prime Video. Co další tato streamovací služba nabízí, doporučuje Kinobox žebříček nejlepších seriálu na Prime Video.
zdroje: Joblo, Collider, Boxofficemojo