Disneyho hraná Sněhurka na první fotce s Rachel Zegler a trpaslíky

Disneyho hraná Sněhurka na první fotce s Rachel Zegler a trpaslíky
Sněhurka (2025) | Disney
Sněhurka
Sněhurka
AI
70%
Fotografie ukazuje Sněhurku v podání Rachel Zegler, která je obklopená sedmi trpaslíky. Zlou královnu ztvární původem izraelská herečka Gal Gadot, soucitného lovce, jenž nedokáže mladou nevinnou dívku zabít, Afroameričan Ansu Kabia. Novou postavu, pojmenovanou prostě Jonathan, vytvoří Andrew Burnap. Trpaslíci byli pro hraný remake zpodobnění novým způsobem a Zegler prohlásila, že se malinko změní i příběh. Namísto původní romantické zápletky bude Sněhurka víc představená jako vůdkyně a vladařka, k čemuž ji vedl její otec. Zegler bude první Latinoameričanka, která se této úlohy zhostí, nejen proto se už dříve na sociálních sítích vyslovila kriticky k původní disneyovské Sněhurce.
Sněhurka a sedm trpaslíků
Sněhurka a sedm trpaslíků | Disney
Ten byl s názvem Sněhurka a sedm trpaslíků (Snow White and the Seven Dwarfs) uvedený do kin v roce 1937 jako Disneyho první celovečerní animovaný snímek. Více než o 85 let později se tým před i za kamerou změnil a slibuje citlivější adaptaci klasického pohádkového příběhu. Zegler ztvárnila Mariu ve Spielbergově adaptaci muzikálu West Side Story z roku 2021, čímž prorazila jako muzikálová herečka. Vystupovala také ve fimu Shazam: Hněv bohů a objeví se v Hunger Games: Balada o ptácích a hadech.
Novou Sněhurku režíruje Marc Webb, jenž má na svém kontě snímek Amazing Spider-Man i Amazing Spider-Man 2, 500 dní se Summer, Velký dar a The Only Living Boy in New York. Na scénáři spolupracovala Greta Gerwig (Barbie, Lady Bird a Malé ženy) a Erin Cressida Wilson. Wilson napsala mimo jiné Sekretářku a Dívku ve vlaku. Právě tyto ženy jsou zárukou toho, že by tato verze Sněhurky mohla skutečně patřit mezi emancipovanější, ne pouze jako odměna pro prince.
Sněhurka (2025)
Sněhurka (2025) | Disney
Odvetu Disneyho nezávislejším ženským a různorodějších ostatním postavám a citlivějšímu příběhu ovšem chystá konzervativní zpravodajský web a mediální společnost Daily Wire. Připravuje totiž vlastní hranou verzi ikonické pohádky, která bude naopak naprosto věrná předloze bratří Grimmů i Disneymu původnímu animáku a Sněhurku si zahraje youtuberka Brett Cooper. Ponese název Snow White and the Evil Queen (Sněhurka a zlá královna) a už se rovněž představila na fotkách a v prvním traileru.
Snow White and the Evil Queen
Snow White and the Evil Queen | Bentkey
A zatímco dospělí se budou na sociálních sítích hádat o tom, která z verzí je podle nich lepší, uvidíme, jak na obě chystané pohádky zareagují mladší i starší děti.
zdroje: Variety, The Hollywood Report, Kinobox
Podívejte se na žebříček nejlepších animovaných filmů a pohádek na Disney+ podle hodnocení uživatelek a uživatelů Kinoboxu.

Čtete nás rádi? Podpořte nás, prosím, v hlasování o Křišťálovou lupu. Děkujeme.