Dívka ve vlaku

70%
Dívka ve vlaku

Každý den na cestě do práce jezdí Rachel Watson vlakem kolem města Witney. Vlak projíždí kolem domu, kde bydlí její exmanžel se svou novou manželkou Annou. O pár domů dál každý den vidí jiný manželský pár. Rachel si postupně tento pár oblíbí a sama pro sebe si je pojmenuje "Jess a Jason". Zdá se, že mají dokonalý život, a Rachel jim zároveň závidí i přeje jejich štěstí. Jednoho dne, když projíždí kolem jejich domu, stane se svědkem něčeho, co od základu změní vše, co si dosud o tomto páru myslela. . Knižní bestseller roku 2015! (Freeman Ent.)




Recenze: Dívka ve vlaku

Kinobox.cz
60%

Zatím to všechno možná zní dost kriticky, ale film je naštěstí velice dobře natočen a zahrán. Mnohé z těch flashbacků jsou chaotické záměrně a to, že je nechápete, je zcela v pořádku, protože jsou jejich náznaky vysvětleny až později - a většinou uspokojivě a logicky. Totiž, v rámci "ženské logiky".


Brenan88
Brenan88
47 059 bodů
6.5
Čekal jsem další snímek ve stylu Zmizelá,ale dostal jsem podivné cosi o nesympatické násosce,které šibe v hlavě. Dívka ve vlaku vůbec nedokázala pracovat s námětem a tempo filmu se tak docela vleče. Emily Blunt hrála slušně,ale mne tentokrát byla strašně proti srsti.
Pete69
Pete69
29 102 bodů
7.5
Velice spletitý příběh se skvělým a nečekaným rozuzlením. Skoky v čase a propletenec hlavních postav vyžadují pozornost diváka, trošku více hlušších míst mi nedovolí hodnotit více než 75i procenty. Přesto je to pro mě krásné kriminální psychologické drama.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 299 bodů
8
Snímek velmi složitý svým pojetím, který tkví hlavně v tom, že je děj stavěn převážně na retrospektivě, takže divák k správnému uchopení děje si vše musí důkladně poskládat sám. Jedná se o detektivní příběh točící se kolem Rachel, kterou opustil manžel kvůli jiné ženě. Nezvládla to a začala pít. Každý den jezdí vlakem do práce kolem domu bývalého manžela, čímž sleduje jeho a jeho novou rodinu. Všimne si také zajímavého páru v domku vedle něj a začne je sledovat také. Jednoho dne ale žena z toho domu zmizí a protože byla Rachel nablízku, stane se podezřelou. Jenomže si nepamatuje co se stalo, neboť v tu chvíli byla opilá tak, že omdlela. Kolotoč výčitek, pokrytectví, zoufalství a beznaděje může začít. Tempo je pomalé a vyprávění právě zmíněnými retrospektivami dosti matoucí. Divák má ohromnou potíž se vtom pořádně zorientovat. Artové pojetí snímku je tak cíleno hlavně pro náročnějšího diváka.

Dodatečné informace

Původní název:
The Girl on the Train (více)
  • USA Dívka ve vlaku
  • USA The Girl on the Train
  • USA Dievča vo vlaku
Premiéra v ČR:
6. 10. 2016
Země původu:
USA
Přístupnost:
15+
Rozpočet:
45 mil. USD
Tržby:
173,19 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Dívka ve vlaku je dostupný s českými titulky a českým dabingem

Podobné


Powered byJustWatch