Johny Depp se vrací po čtvrt století k režii. Dokáže, že už umí sekat dobrotu?

Johny Depp se vrací po čtvrt století k režii. Dokáže, že už umí sekat dobrotu?
Johnny Depp | Samir Hussein / WireImage / Getty Images
Herecky nyní Depp upoutal pozornost v Benátkách v dramatu Jeanne du Barry – Králova milenka, Režírovala ho francouzská herečka vystupující pod uměleckým jménem Maïwenn, která také ztvárnila titulní roli. Depp si střihl krále Ludvíka XV.
Johnny Depp
Johnny Depp

Herec

Snímek si odnesl průměrné reakce kritiky s 49% poměrem kladných recenzí na Rotten Tomatoes a mírně nadprůměrné hodnocení širší festivalové veřejnosti, jak indikuje 6,8 z 10 bodů na databázi IMDb. Důležitější než přesné přijetí filmu je fakt, že Depp byl prestižním evropským filmovým festivalem přijatý s otevřenou náručí.
Jeanne du Barry – Králova milenka
Jeanne du Barry – Králova milenka | Wild Bunch International
Nyní přichází další krok. Variety informuje, že Depp v Budapešti spustil natáčení svého režijního opusu Modì. Zatím režíroval jediný celovečerní film, drama Bojovník z roku 1997, jenž se dočkal opět mírně nadprůměrných přijetí a přes účast Marlona Branda zapadl v Deppově pozdější, masově vděčnější filmografii.
Modi
Modi
AI
69%
Modì bude vyprávět příběh italského umělce Amadea Modiglianiho, autora mnoha žádaných a skandálních maleb. Jedná se o adaptaci divadelní hry Dennise McIntyrea. Příběh se odehrává během turbulentních osmačtyřiceti hodin v Paříži uprostřed první světové války. Hlavní roli ztvární italský herec Riccardo Scamarcio a po boku mu stane Luisa Ranieri, známá hlavně z posledního Sorentinova filmu Boží ruka. Na roli amerického obchodníka s uměním kývl Al Pacino.
Budapešť ve filmu zastupuje Paříž, za pár týdnů se natáčení přesune do samotné Itálie. Italská je také podstatná část štábu včetně kameramana Nicola Pecoriniho. Pro Johnnyho Deppa půjde o důležitý milník, který naznačí budoucí směřování jeho kariéry a také znovunalezenou zodpovědnost. Zrežírovat film totiž není jen tak. Jestli to Depp utáhne, dá přinejmenším najevo, že se poučil z předchozích chyb. Přejme to jemu i jeho štábu.
Podívejte se také na seznam nejlepších filmů rokupodle databáze Kinoboxu.