Piráti z Karibiku 6: Bláznivý koncept od tvůrce Černobylu dostal zelenou

Piráti z Karibiku 6: Bláznivý koncept od tvůrce Černobylu dostal zelenou
Piráti z Karibiku | Walt Disney Studios
Nikdo popravdě úplně nepočítal s tím, že by se Piráty povedlo resuscitovat. Série přece jen stojí a padá na Deppovi, jemuž táhne na šedesát a vypadá už skoro jako Keith Richards, jenž si ve trojce zahrál Sparrowova otce. Soudní bitva s bývalkou Amber Heard herci uškodila, dostal zlatého padáka z Fantastických zvířat a velká studia s ním moc nechtějí pracovat.
Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta
Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta | Walt Disney Studios
Je tedy možné, že další kurz Černé perly se bez Jacka Sparrowa obejde. A dle Craiga Mazina, jenž svět uchvátil Černobylem a následně dojímal v The Last of Us, se o pokračování už skoro rozhodlo. Na Pirátech z Karibiku 6 Mazin pracuje spolu s Tedem Elliotem, jenž psal Prokletí Černé perly i Truhlu mrtvého muže, a v rozhovoru pro LA Times se pochlubil, že jejich vize se od dosavadních filmů zásadně liší. „Předložili jsme náš koncept s přesvědčením, že nemá šanci projít. Ale ono ano! Ted poté napsal fantastický scénář, jenže pak začala stávka a všichni čekají, co bude dál,“ vysvětlil Mazin, jenž v celovečerní tvorbě začínal na parodiích jako Scary Movie 3 či Suprhrdina.
Nikdo tak zatím netuší, zda tvůrci počítají s Deppovým návratem. Salazarova pomsta nedopadla dle očekávání i navzdory jeho účasti, a zvlášť Mazin, jehož seriálové hity uměly publikum překvapit, se určitě nebude bát vykročit neprobádanými cestami. Jeho mlžení tomu ostatně napovídá. Vzhledem k tomu, jak u Disneyho nakládají s populární látkou a jak moc jsou Piráti oblíbení, vznik pokračování je beztak jen otázkou času.
Černobyl
Černobyl | HBO
Pětka měla otevřený konec, který naznačoval comeback jiných dočasně absentujících postav, tudíž se v Karibiku mohou dít všemožné věci. Margot Robbie se asi nedočkáme, ale minimálně Davyho Jonese si přáli zpět na palubě snad všichni. A Mazin by s posádkou porostlou korály a houbovitými výrůstky jistě uměl zacházet.
Podívejte se na žebříček nejlepších dobrodružných filmů na Disney+ podle hodnocení uživatelek a uživatelů Kinoboxu.