Westworld: zrušeným seriálem to nekončí, studio zkusí značku napravit novým filmem

Westworld: zrušeným seriálem to nekončí, studio zkusí značku napravit novým filmem
Westworld | HBO
Vzhledem k prohlášením generálního ředitele Warner Bros. Discovery Davida Zaslava o tom, že se společnost bude víc věnovat osvědčeným franšízám –⁠ například ohlášené sérii Harry Potter a rebootu Pána prstenů –⁠, dává návrat do Westworldu smysl. Ačkoli popularita seriálu po jeho první sezóně prudce klesla, prvních deset dílů bylo pro HBO obrovským hitem jak u kritiky, tak u publika.
Westworld
Westworld | HBO
Celý fenomén odstartoval v roce 1973 celovečerní snímek Westworld, který napsal a režíroval Michael Crichton s Yulem Brynnerem v hlavní roli Pistolníka. Jeho pojetí robotického zabijáka bylo natolik působivé, že z něj později čerpali mnozí jiní. Například režisér John Carpenter ve vyobrazení Michaela Myerse v Halloweenu (1978) nebo Arnold Schwarzenegger pro svého Terminátora (1984).
V tuhle chvíli netušíme, zda bude nový filmový Westworld restartem příběhu, nebo zda dějově naváže na seriál. Vzhledem k problematickým ohlasům na postupný vývoj televizní verze se však první možnost zdá být pravděpodobnější. Snímek je momentálně ve fázi preprodukce a není s ním spojované žádné konkrétní jméno, což může souviset s probíhající stávkou herců a scenáristů.
Za 40 000 dolarů byste mohli ve Westworldu dělat i to, co se teď bojíte vyslovit
Seriály31. 10. 2016
Za 40 000 dolarů byste mohli ve Westworldu dělat i to, co se teď bojíte vyslovit
Jakmile skončí, studio se nepochybně rádo podělí o to, komu nový Westworld svěřilo a jaké bude jeho pojetí. Po filosofičtější sérii, která postupem času takzvaně sežrala sama sebe, by divačky a diváci možná v rámci vzpoury robotů ocenili přímý tah na branku, třeba i s hororovým nádechem.
Přestože seriálový Westworld patřil k vlajkovým lodím HBO Max, na streamovací službě ho již paradoxně nenajdete, neboť vedení se rozhodlo snížit ztráty prodejem práv na mnohé své do té doby exkluzivní seriály. Co tak naopak zůstalo, zjistíte v Kinobox žebříčku nejlepších seriálů na HBO Max.