Nikdo tě nezachrání: Sám doma s vetřelci slibuje napínavé pošušňáníčko

Nikdo tě nezachrání: Sám doma s vetřelci slibuje napínavé pošušňáníčko
Nikdo tě nezachrání | Disney+
Základ není nic vyloženě nového. Už Znamení (2002) M. Nighta Shyamalana formuli o mimozemském klepání na dveře úspěšně vydřelo. Ale tam měl hrdina v podání Mela Gibsona výhodu v tom, že nebyl na návštěvníky z kosmu sám. Brynn (Kaitlyn Dever) je v Nikdo tě nezachrání naopak samotářka, která se odcizila komunitě a své sousedy vidí maximálně zpoza oken svého domu. Když k jejímu prahu dorazí mimozemští návštěvníci, je na vše sama. To však rozhodně neznamená, že se vzdá bez boje.
Nikdo tě nezachrání: trailer | 20th Century Studios
Námět je vlastně klasický horor ve stylu Oni říznutý sci-fi omáčkou, důležitá je nicméně jeho prezentace. Přestože o tomhle kousku donedávna nebylo slyšet, upoutávka ho prezentuje jako vizuálně našlapanou atmosférickou podívanou a velké herecké sólo pro Dever (Šprtky to chtěj taky, Poslední chlap), která patřila mezi hlavní favoritky na roli Ellie v seriálovém zpracování The Last of Us.
Snímek napsal a natočil Brian Duffield. Coby scenárista má prsty ve filmech Rezistence, Pistolnice Jane nebo Pod vodou, jako režisér debutoval před třemi lety apokalyptickou romancí Výbuch. Nikdo tě nezachrání uvede Disney+ 22. září. Jaké další povedené kousky se sci-fi příchutí najdete na streamovací službě Myšího domu, zjistíte v Kinobox žebříčku nejlepších sci-fi filmů na Disney+.