Duna 2, Godzilla i seriálový Pán prstenů se odsouvají. Stávka odborů zasahuje Hollywood

Duna 2, Godzilla i seriálový Pán prstenů se odsouvají. Stávka odborů zasahuje Hollywood
Duna 2 - Paul Atreides | Warner Bros.
Duna: Část druhá
Duna: Část druhá
92%
Nejde přitom jenom o jednorázovou přítomnost na červeném koberci, ale nenatáčejí se ani „filmy o filmu“ a hvězdy neposkytují rozhovory médiím. Těchto rozhovorů jsou přitom během prvního měsíce uvádění desítky a pro herce a herečky jde o velkou pracovní zátěž. Zdálo by se, že není problém uvést film do kin jen tak, jenže u některých titulů, které potřebují být mediálně všudypřítomné, to tak není.
Duna: část druhá: 1. trailer | Vertical Entertainment
Takto kalendář filmových premiér začíná pomalu řídnout. Na začátku října měl být uvedený druhý díl očekávané sci-fi Duna režiséra Dennise Villeneuva s Timothéem Chalametem, Zendayou, Stellanem Skaarsgardem, Rebeccou Fergusson, Javierem Bardemem, Florence Pugh, Christopherem Walkenem, Austinem Butlerem, Leou Séydoux, Davem Bautistou a dalšími.
Jedná se o jeden z nejprestižněji obsazených filmů za dlouhou dobu. Premiéra druhého dílu měla přijít dva roky po prvním, což bylo samo o sobě velmi dlouhé čekání, vzhledem k tomu, že děje obou filmů přímo navazují. Nový termín premiéry filmu Duna: Druhá část studio Warner Bros. naplánovalo až na 15. března 2024.
The Lord of the Rings: The War of the Rohirrim
The Lord of the Rings: The War of the Rohirrim | New Line Cinema/Warner Bros. Animation
Warneři spolu se studiem Legendary museli udělat i další přesun. Snímek Godzilla x Kong: The New Empire byl plánovaný na 15. března, takže se nyní odsunul na 12. dubna. A přesunutí Godzilly s King Kongem si zase vyžádalo změnit premiéru animovaného Lord of the Rings: The War of the Rohirrim z 12. dubna na 13. prosince 2024.

Situace však může být vážnější. Warneři si do prosincového termínu zatím ponechávají tři velké filmy. Wonku (15. prosince). Aquamana a ztracené království (20. prosince) a The Color Purple (25. prosince). Jenomže tím pádem může být prosinec přecpaný premiérami, neboť nevíme, jak se zachovají jiná studia.