Elliot Page se po letech útoků a urážek vrátí na plátna, nyní již v mužské roli

Elliot Page se po letech útoků a urážek vrátí na plátna, nyní již v mužské roli
Elliot Page | Axelle/Bauer-Griffin / Getty Images
Poslední roky Page (36), proslavený hlavně komediálním dramatem Juno, trávil většinu času tím, že si zvykal na novou veřejnou identitu a učil se být plně spokojený sám se sebou. Jeho jedinou výraznou rolí byla Vanja v seriálu Umbrella Academy. Ten by se bez jednoho z protagonistů zkrátka neobešel a Page nechtěl, aby kvůli jeho odchodu celý projekt krachnul (aktuálně chystaná čtvrtá série bude beztak poslední). Ještě ženskou roli ztvárnil i v méně známém seriálu Výstřední společnost.
Elliot Page
Elliot Page

Herec, Účinkující

I přes úkrok od filmových rolí do soukromí se však Pageova cesta stala extrémně veřejnou a mediálně sledovanou. Tvůrci Umbrella Academy se navíc po domluvě s Elliotem rozhodli změnit gender samotné postavy, čímž na celou situaci dál upozornili.
Z herce se tak stal strašák konzervativních médií i politiků, kteří ho označují tu za ďábla, tu za oběť trans lobby. Asi pak není třeba vysvětlovat, jak málo empatie, lidskosti a taktu projevují někteří uživatelé internetu, bohužel šlo tedy pro Page o náročné období zaplněné osobními útoky v těžko představitelném měřítku.
Elliot Page
Elliot Page | Axelle/Bauer-Griffin / Getty Images
Nyní se však vrátí na plátna v chystaném dramatu Close to You britského režiséra a scenáristy Dominica Savage, jenž se zatím pohyboval hlavně na poli televizní tvorby. Jako dětský herec mimochodem ztvárnil nevlastního syna protagonisty Kubrickova Barryho Lyndona – šlo o jeho jedinou roli.
Close to You
Close to You
45%
Příběh, na jehož sepsání se herec podílel, bude vyprávět o návratu Sama (Page) do rodného hnízda, kde ho čeká nepříjemné setkání s rodinou. Po cestě potká dětskou známost, ztvárněnou herečkou Hillary Baack, a musí čelit potlačeným vzpomínkám z mládí.
Snímek již byl natočen v Kanadě a nyní přechází do fáze postprodukce. „Jsem pyšný na práci, kterou máme s Dominicem a Hillary za sebou,“ řekl Page magazínu Deadline. „Byla radost spolupracovat s tak talentovaným štábem a těším se, až výsledek naší snahy brzy pustíme publiku.“ Pageova vlastní produkční firma pak dotočila rovněž zatím neuvedený velmi malý a nezávislý snímek Backspot. Zřejmě se tedy chystá vrátit do práce se vším všudy.