Eddie Murphy si brousí zuby na roli inspektora Clouseaua v novém Růžovém panterovi

Eddie Murphy si brousí zuby na roli inspektora Clouseaua v novém Růžovém panterovi
Eddie Murphy ve filmu Jmenuju se Dolemite | Netflix
Osobně jsem byl jako dítě vždy trochu zklamaný z toho, že samotný animovaný růžový panter nebyl součástí příběhu. A to se prý podle serveru THR nová verze pokusí změnit. Snímek bude údajně kombinací hraného a animovaného filmu, přičemž lidé z našeho světa se v něm vydají do toho animovaného osvobodit Růžového pantera z vězení, aby s nimi mohl provést loupež století. Zní to dost divoce, ale vzhledem k tomu, že jsme tu už jeden pokus o restart měli (Růžový panter z roku 2006 se Stevem Martinem), dává smysl zkusit se vydat úplně odlišnou cestou.
Obsazení Murphyho do role inspektora Clouseaua, které zatím není potvrzené (studio s hercem momentálně vyjednává), bude nepochybně budit určité vášně („Clouseau byl vždy bílý!“), osobně mě však víc zajímá, jak případně postavu pojme. Murphymu vždy slušeli hlavně prostořecí, ukecaní drzouni. Jakmile zkoušel roztomilé poplety, což byla de facto celá jeho éra rodinných komedií nějakých patnáct let zpátky, příliš to pro něj nefungovalo. A Clouseau je z takového těsta.
Herbert Lom, Peter Sellers
Růžový panter | MGM
V MGM nového Růžového pantera připravují již delší dobu. Režisér Jeff Fowler (Ježek Sonic) se projektu podle scénáře Chrise Bremnera (Mizerové navždy) upsal v roce 2020. Původní série Růžového pantera zahrnovala devět filmů, z nichž téměř všechny režíroval Blake Edwards. V mnoha z nich hrál Peter Sellers, a i když v roce 1980 zemřel na infarkt, ve Stopě Růžového pantera (1982) nechyběl, neboť tvůrci použili vymazané scény z předchozích filmů. Když byla série před téměř dvaceti lety restartována a do role nastoupil Martin, zdaleka nešlo o takový úspěch, vznikly jen dva filmy.
Nový Růžový panter nemá prozatím stanovené datum premiéry.

Kinolog: Ivetu zabíjejí podruhé příšernou telenovelou. Anebo je to pohádkový horor?
Ostatní14. 5. 2023
Kinolog: Ivetu zabíjejí podruhé příšernou telenovelou. Anebo je to pohádkový horor?