Najdete na obrázku vlky? DiCaprio a De Niro připomínají masakr indiánského kmene Osagů

Najdete na obrázku vlky? DiCaprio a De Niro připomínají masakr indiánského kmene Osagů
Zabijáci rozkvetlého měsíce | CinemArt
Killers of the Flower Moon sleduje nevyjasněné vraždy a pátrání FBI, která je na území Oklahomy vyšetřuje. Příběh vychází z knižní předlohy Davida Granna. V hlavních rolích filmu, který bude delší než tři hodiny, se představí Leonardo DiCaprio, Brendan Fraser a Robert De Niro. Ten ztvárňuje postavu šéfa zločinecké organizace, rančera Williama Halema, toužícího zmocnit se indiánského území, na němž se nalézala ropa. Halem nechal svého synovce v podání Leonarda DiCapria oženit s příslušnicí kmene Osagů, načež začal členy její rodiny vyvražďovat.
Zabijáci rozkvetlého měsíce: teaser trailer | Paramount Pictures
První teaser na Killers of the Flower Moon splňuje to, co by taková upoutávka měla u potenciálního publika vzbuzovat. Tedy prozradit z děje tak akorát, představit prvotřídní filmařinu, plejádu herců, působivou práci kamery. Citlivé a důležité téma filmu navíc umocňuje pocit tragédie a tíže, která je na spadnutí, dusnou atmosféru a pokrytectví bělochů.
Zabijáci rozkvetlého měsíce
Zabijáci rozkvetlého měsíce
82%
Režisér Martin Scorsese se morálkou a podstatou americké společnosti ve svých dílech zabýval velmi často. Většinou ji nahlížel právě z té pokřivené, odvrácené stránky a s velkou pravděpodobností je to i případ Killers of the Flower Moon.

Hovoří se dokonce o jakési „indiánské verzi Schindlerova seznamu“, ambiciózním uměleckém díle o genocidě. Postava DiCapria v traileru opakuje větu: „Najdete na obrázku vlka,“ a staví se paralela mezi dětskou knihou o přírodě a portréty bezcitných kapitalistů. Z dosavadních šesti spoluprací Scorseseho a DiCapria tato nejvíc připomíná Gangy New Yorku a v něčem se podobá snímku Až na krev Paula Thomase Andersona.

Kinolog: Ivetu zabíjejí podruhé příšernou telenovelou. Anebo je to pohádkový horor?
Ostatní14. 5. 2023
Kinolog: Ivetu zabíjejí podruhé příšernou telenovelou. Anebo je to pohádkový horor?