Animovaná Noc v muzeu se představuje trailerem. Hraná čtyřka nebude, původní sérii neplánovaně uzavřela osobní tragédie

Animovaná Noc v muzeu se představuje trailerem. Hraná čtyřka nebude, původní sérii neplánovaně uzavřela osobní tragédie
Noc v muzeu | Disney
Noc v muzeu patří do té sorty filmových sérií, která sice není extra dobře hodnocená, své věrné publikum má ale jisté a vždy si dokázala vydělat. Třetí díl s podtitulem Tajemství hrobky vstoupil do kin před šesti lety, a i když si vedl ze všech dílů nejhůře, pořád vydělal 363 miliony dolarů. Nemluvě o tom, že celá trilogie má na kontě 1,3 miliardy. Fanoušci se proto často ptali, kdy se dočkají čtvrtého dílu.
Nebudu vás napínat, na další snímek s Benem Stillerem už nikdy nedojde. Místo toho přichází jakýsi polorestart pro Disney+, který sice na hrané filmy volně navazuje, v rámci obsazení ale nezůstal kámen na kameni. Žádný herec z původní trilogie si svou roli nezopakoval a to samé platí pro tvůrčí tým, přičemž na režii usedl debutant (je nicméně pravdou, že Matt Danner má bohaté zkušenosti jako animátor).
Night at the Museum: Kahmunrah Rises Again
Proč se studio rozhodlo začít se sérií nanovo? Nejenže třetí díl vydělal nejméně, ale hlavně se k němu váže tragická událost, kterou si bezpochyby nikdo z tvůrců původní série nechtěl připomínat –⁠ smrt Robina Williamse. Film byl uvedený až po jeho sebevraždě, na natáčení již ale bylo patrné, že na tom herec není zdravotně dobře. Režisér série Shawn Levy se od té doby raději soustředil na režii a produkci netflixovského seriálového megahitu Stranger Things. K Noci v muzeu 4 před pár lety uvedl: „Byla to skvělá jízda. Ben Stiller i já jsme věděli, že trojka bude hlavně o loučení. A pak Robin Williams zemřel, a tím to zpečetil. To byly opravdu příšerné měsíce.“
Společně s Williamsem zemřela nejen šance na regulérní pokračování, ale také plány pro připravovaný spin-off s Jedediahem (Owen Wilson) a Octaviem (Steve Coogan). Takže tu máme animák s názvem Night at the Museum: Kahmunrah Rises Again, v němž sice potkáváme známé hrdiny, jejich hlasy jsou ale jiné. Stillerovu postavu například dabuje Zachary Levi (Shazam!), Jedediaha po Owenu Wilsonovi přebral Steve Zahn atd.
Robin Williams, Ben Stiller, Skyler Gisondo, Mizuo Peck, Rami Malek
Noc v muzeu: Tajemství hrobky
V centru dění animované Noci v muzeu je Nick Daley, pro kterého není letní brigáda nočního hlídače v muzeu vysněnou prací, ale nechce zklamat otce Larryho. Navíc zná tamější tajemství a ví, jak pracovat s exponáty, takže je po Larrym pro danou práci tou nejpovolanější osobou. A zpočátku se mu daří. Situace se zkomplikuje ve chvíli, kdy ze svého zajetí unikne Kahmunrah, který chce osvobodit armádu mrtvých a přirozeně zničit celé muzeum.
Night at the Museum: Kahmunrah Rises Again dorazí na Disney+ 9. prosince.

Kinolog: Atentát na Kennedyho už skoro rozluštili. Slavný filmař se vrátil na místo činu

Málokterý zločin v dějinách láká tolik pozornosti jako atentát na prezidenta JFK, jenž se odehrál 22. listopadu 1963. Režisér Oliver Stone o tom již v roce 1991 natočil hraný film. Od té doby přibylo mnoho nových informací…