Legendární animák Bambi, který každého rozplakal, bude v nové verzi děsit k smrti

Legendární animák Bambi, který každého rozplakal, bude v nové verzi děsit k smrti
Bambi | Walt Disney Studios
Bambi z roku 1942 patří k raným celovečerním dílům animačních studií Walta Disneyho a jde o nejznámější adaptaci knihy Felixe Saltena Bambi: A Life in the Woods. Emocionální příběh o kolouškovi, jenž po matčině smrti objevuje taje přírody a čerpá moudrost od zvířecích přátel, si připomínáme díky krásné animaci či hudbě nominované na Oscara. Ale také pro drastickou a smutnou scénu, v níž lovec Bambiho matku zastřelí.
Právě tato sekvence, která dodnes rozpláče dětské i dospělé publikum, zřejmě v chystané verzi zažehne Bambiho nenávist a poštve jej proti lidským vetřelcům. Hororové převyprávění rodinného příběhu natáčí režisér Scott Jeffrey pod názvem Bambi: The Reckoning. V rozhovoru pro Dread Central se Jeffrey nechal slyšet, že hlavní inspirace vzešla z netflixovského hororu The Ritual z roku 2017. Čtveřice přátel v něm putuje švédskou krajinou a zabloudí v lese, ve kterém číhá cosi strašného.
The Ritual
The Ritual | Netflix
„Inspiroval nás design filmu The Ritual a Bambi se promění v nelítostný vraždící stroj. Připravte se na to, že chytí vzteklinu!“ potvrdil režisér. Produkovat bude Rhys Frake-Waterfield, jenž nedávno sám dotočil jiný snímek s podobným schématem. Ten nese název Winnie the Pooh: Blood and Honey a na paškál si bere medvídka Pú, jehož rovněž promění v zabijáka. V podcastu Art19 režisér vysvětlil, že v této verzi se budou zvířátka mstít poté, co Kryštůfek Robin dospěje a opustí je.
„Když jej spatří, tak se rozzuří a jejich nahromaděná nenávist vypluje na povrch,“ řekl Frake-Waterfield, podle něhož nepůjde o lidi v masce, nýbrž o původní hrdiny z dětské knihy a animovaných adaptací. Hororový medvídek Pú se do kinodistribuce dostane v únoru příštího roku, u Bambiho si na podrobnější informace musíme počkat.
Medvídek Pú: Krev a med
Winnie-the-Pooh: Blood and Honey | ITN Studios
Posledním filmem do party těchto svérázných předělávek je The Mean One, který učiní děsivého zloducha z oblíbeného Grinche. Poprvé jsme o něm informovali v říjnu. Tuzemské premiéry se pro daná díla zatím neplánují, ale jejich internetový věhlas rychle roste. Pokud dětem nepřístupné adaptace Bambiho, medvídka Pú a Grinche v zahraničí uspějí, bezpochyby budou iniciovat další spřízněné projekty a možná proniknou i na český trh.

Kinolog: Marilyn Monroe týraná po své smrti. A s ní na Netflixu šíleným filmem i publikum

Snímek Blonde má dlouhých 160 minut. Většina diváků a divaček ho prý vypíná po 10 až 20 minutách. Je opravdu tak hrozný? To, že vadí „běžnému publiku“, se dalo předpokládat. Proč ho ale odmítají i ti náročnější a kultivovanější?