Trailerová nálož týdne: Medvídek Pú vraždící teenagery, Harry Potter jako nejdivnější zpěvák všech dob a zamilovaný Hugh Jackman

Trailerová nálož týdne: Medvídek Pú vraždící teenagery, Harry Potter jako nejdivnější zpěvák všech dob a zamilovaný Hugh Jackman
Winnie-the-Pooh: Blood and Honey | Jagged Edge Productions

The English (seriál)

režie: Hugo Blick
hrají: Emily Blunt, Ciarán Hinds, Rafe Spall, Tom Hughes, Toby Jones
premiéra: BBC, 10. listopadu 2022
Emily Blunt možná nepatří mezi největší hvězdy Hollywoodu, hity Looper, Tiché místo a Na hraně zítřka si ale získala hodně fanoušků. V drsném seriálu The English hraje lady Cornelii Locke, aristokratku, která spojí své síly s bývalým zvědem Pawnee Eli Whippem (Chaske Spencer). Společně budou vystavení zkoušce, kdy musí překonat krutou cestu plnou krve a nebezpečí, aby se dostali do svého cíle, nového města ve Wyomingu.
Angličanka

Winnie-the-Pooh: Blood and Honey (film)

režie: Rhys Waterfield
hrají: May Kelly, Amber Doig-Thorne, Natasha Tosini, Maria Taylor
premiéra: zatím bez premiéry
Když už si člověk myslí, že viděl všechno, někdo se rozhodne natočit vyvražďovačku podle slavné animované postavičky pro děti. Horor Winnie-the-Pooh: Blood and Honey vypráví o tom, jak Kryštůfek Robin opustil Medvídka Pú a z něj se po citovém odloučení stal vražedný zabiják. Už samotná zápletka působí šíleně a trailer jasně říká, že tvůrci příliš peněz na tuhle bejkovinu neměli. Kdo si ale v rámci filmů libuje v nahánění omladiny zabijákem, toho varianta s vraždícím Púem nemůže nechat chladným.

Weird: The Al Yankovic Story (film)

režie: Eric Appel
hrají: Daniel Radcliffe, Evan Rachel Wood, Rainn Wilson
premiéra: ROKU,4. listopadu 2022
Daniel Radcliffe se proslavil rolí Harryho Pottera a od skončení slavné série nedělá nic jiného, že si vybírá velmi svérázné role, aby ze sebe čarodějnický plášť setřepal (a daří se). V novém snímku proto hraje nejsvéráznější figuru americké hudební scény, dnes dvaašedesátiletého zpěváka, skladatele, producenta a herce Weird Ala Yankovice, který je známý především svými parodickými verzemi slavných popových, rockových či rapových písní.
Weird: The Al Yankovic Story

Bílý šum (film)

režie: Noah Baumbach
hrají: Adam Driver, Greta Gerwig, Raffey Cassidy, André Benjamin
premiéra: Netflix, 2022
Veselý i děsivý, lyrický i absurdní, obyčejný i apokalyptický. Bílý šum dramaticky líčí současnou americkou rodinu a její snahy vyrovnat se s každodenními trabli na pozadí univerzálních záhad lásky, smrti a touhy po šťastném žití, do čehož zasáhne celosvětová katastrofa. Knihu Dona DeLilla adaptoval pro filmové plátno talentovaný režisér Noah Baumbach (Manželská historie).
Bílý šum

The Son (film)

režie: Florian Zeller
hrají: Hugh Jackman, Vanessa Kirby, Laura Dern, Anthony Hopkins
premiéra: zatím bez premiéry
Syn možná na první pohled navzdory hvězdnému obsazení nudí, minimálně pro jméno režiséra Floriana Zellera (oscarový snímek Otec) si ale zaslouží naši pozornost. V centru příběhu stojí Peter (Hugh Jackman), jehož hektický život se nese ve znamení chaosu, který se stále stupňuje. Jeho soužití s novou partnerkou a synem naruší bývalá žena, která se do Peterova života vrátí společně s dospívajícím synem Nicholasem. Ten je kvůli mimořádným událostem svěřený do Peterovi péče, což pro oba znamená vystavení se poměrně nekomfortní pozici, v níž budou muset najít společnou řeč.
Syn

The Grand Tour: A Scandi Flick (seriál)

účinkují: Jeremy Clarkson, Richard Hammond, James May
premiéra: Prime Video, 16. listopadu 2022
Partička bláznů na kolech je zpátky, aby v novém speciálu cestovala napříč Skandinávií a vymýšlela nejrůznější ptákoviny, kterými bezpochyby potěší každého, kdo si oblíbil její svérázný humor. Oblíbená trojice moderátorů se bude potýkat s nástrahami mrazivého počasí a přirozeně i s vtipy na vlastní účet. Kdo miluje jejich svérázný svět automobilů, neměl by být zklamaný.
The Grand Tour

Operation Seawolf (film)

režie: Steven Luke
hrají: Frank Grillo, Dolph Lundgren, Hiram A. Murray, Wes Worthing
premiéra: VOD, 7. října 2022
Dnešní výběr zakončíme béčkem, které pravděpodobně velkou díru do světa neudělá, ale kvůli duu Grillo/Lundgren mu rádi dáme šanci. V posledních dnech bojů druhé světové války se Německo zoufale snaží z posledních sil porazit spojenecké mocnosti. Zformuje proto německé námořnictvo a zbývající ponorky k poslední misi –⁠ útoku na domovinu Spojených států.
Operation Seawolf

Kinobox: Uf, oni jsou tady! Lepší horor letos neuvidíte

Jordan Peele je králem hororu a společenských komentářů o Spojených státech amerických. Oscarově nás vyděsil svým Uteč, zamotal nám hlavu podobenstvím My a teď se pustil do tématu UFO.