Grinch se vrátí na filmovou scénu jako maniakální vrah v podání nejděsivějšího herce

Grinch se vrátí na filmovou scénu jako maniakální vrah v podání nejděsivějšího herce
The Mean One | XYZ Films
Především ve Spojených státech oblíbená postava z knihy Jak Grinch ukradl Vánoce! bude v novém filmu The Mean One své sousedy Kdovíky připravovat nikoli o dárky, nýbrž o životy. Grinch, jehož ve filmovém průmyslu proslavil animák How the Grinch Stole Christmas! z roku 1966 a především hraná verze s Jimem Carreym z roku 2000, tak naváže na medvídka Pú, jenž vyrazí na vražednou stezku v hororu Winnie The Pooh: Blood and Honey.
Kinobox v Edisonu: Získejte lístek na nejlepší snímek letošní přehlídky Be2Can
Téma5. 10. 2022
Kinobox v Edisonu: Získejte lístek na nejlepší snímek letošní přehlídky Be2Can
Web Bloody Disgusting informoval o tom, že The Mean One si sice zachová řadu dějových aspektů klasické předlohy, ale zasadí je do dosud nepoznaného rámce světa pro dospělé. Titulní úlohu zeleného cynika, jenž osaměle dlí na vrcholku zasněžené hory, navíc ztvární herec David Howard Thornton. Jeho jméno ani obličej pravděpodobně neznáte, ale hororoví fandové v něm rozpoznají děsivého klauna Art the Clown z brutální série Terrifier. V ní maskovaný herec předvádí znepokojivou a působivou mimiku a navrch své oběti například porcuje tupou pilou.
David Howard Thornton
Terrifier 2 | Cinedigm Entertainment Group
Snímek distribuuje společnost XYZ Films, která má v katalogu kultovní horory Mandy – Kult pomsty či nadcházející akčňák Havoc s Tomem Hardym. Režíruje tuzemskému publiku neznámý Steven LaMorte. The Mean One poputuje na stream už 15. prosince, zatím však není známo, která služba jej zahrne do své nabídky.

Kinolog: Vrahoun Dahmer na Netflixu je hit. Jak moc se seriál míjí s realitou?

Sérioví vrazi jsou hlavními hvězdami žánru true crime. Nová hraná série na Netflixu ale zachází mnohem dál než všechny ostatní. Nesoustředí se jenom na postavu vraha, dává velký prostor i obětem a jeho rodinám. Ale je to dobře?