HBO Max: Novinky a tipy na červen. Čekejte slavné tragické milostné příběhy, krvavé bitvy, komedie a mnoho dalšího

HBO Max: Novinky a tipy na červen. Čekejte slavné tragické milostné příběhy, krvavé bitvy, komedie a mnoho dalšího
Hairspray (2007) | New Line Cinema

Nejzajímavější filmové novinky na HBO Max

1. června

300: Bitva u Thermopyl (2006)
Toto drsné převyprávění bitvy u Thermopyl od režiséra Zacka Snydera získalo řadu ocenění. Například Cenu MTV za nejlepší souboj, Satelite Award za nejlepší vizuální efekty či cenu Saturn pro nejlepšího režiséra. Příběh filmu se točí kolem perského krále Xerxése (Rodrigo Santoro), který shromažďuje statisícovou armádu, aby si v roce 480 př. n. l. podrobil malý rozdělený řecký národ. Při cestě ale narazí na krále Leónida (Gerard Butler) a jeho královskou gardu s pouhými 300 vojáky. Podle legendy měla jeho statečnost inspirovat celé Řecko ke sjednocení proti perskému nepříteli, což předcházelo zlatému věku této země. Rozhodně si nenechte ujít epický příběh o oběti a hrdinství.
Trailer: 300: Bitva u Thermopyl
Zrodila se hvězda (2018)
Jedná se o nové zpracování tragického milostného příběhu. Ostřílený muzikant Jackson Maine (Bradley Cooper) narazí na mladou zpěvačku Ally (Lady Gaga) a zamiluje se do ní. Ally dlouho uvažovala o tom, že se vzdá svého snu stát se slavnou zpěvačkou. To se ale nelíbí Jacksonovi, který v ní vidí obrovský talent, a tak se rozhodne ji představit na jevišti. Její kariéra se začne rozjíždět, vypadá to, že je všechno na nejlepší cestě. Možná ji to ale bude stát vztah. Jackson se pomalu ocitá v jejím stínu, začne proto svádět boj se svými vnitřními démony, primárně se žárlivostí.
Trailer: Zrodila se hvězda
Zrodila se hvězda
Šifra mistra Leonarda (2006)
Tento snímek na motivy stejnojmenného románu Dana Browna vypráví o Robertovi Langdonovi (Tom Hanks), expertovi na náboženskou symboliku. Vše začíná během autogramiády jeho knihy v Paříži, kde ho policie požádá o spolupráci při vyšetřování vraždy hlavního správce Louvru. Brzu mu začne pomáhat policejní kryptoložka Sophie Neveu (Audrey Tautou). Vyjde najevo, že zavražděný muž byl dědečkem Sophie a podle všeho patřil k tajné organizaci Převorství sionské, která po tisíce let ukrývá a chrání tajemství svatého grálu.
Snímek je výjimečný nejen pro svůj napínavý a dramatický příběh, ale také pro atmosférickou a tajemnou hudbu, čemuž odpovídá i ocenění, jež film získal. V roce 2007 obdržel právě za hudbu Zlatý Glóbus.
Trailer: Šifřa mistra Leonarda
Šifra mistra Leonarda
Andělé a démoni (2009)
Na HBO Max dorazí i toto nepřímé pokračování předchozího titulu. Robert Langdon je tentokrát povolaný do Vatikánu, kde se snaží zabránit katastrofě. Jsou uneseni čtyři papežští kandidáti a katolická církev obdrží hrozbu, že budou s hodinovými odstupy popraveni v tajných iluminátských kostelech a poté vyletí Vatikán do vzduchu pomocí antihmoty ukradené z urychlovače částic v CERN. Robert Langdon tak musí pomocí symbolů odhalit, kde se tajné kostely nacházejí.
Trailer: Andělé a démoni
Andělé a démoni
Hairspray (2007)
Nebude chybět ani komedie. HBO Max vám nabídne romantickou muzikálovou komedii režiséra Adama Shankmana. Ocitnete se v roce 1962 v americkém Baltimoru. Obtloustlá středoškolačka Tracy Turnblad (Nikki Blonsky) miluje tanec a sní o tom, že se stane hvězdou televizní taneční show. Sice ji podporuje její otec (Christopher Walken), ale také jí v cestě stojí spousta překážek. Například její matka Edna (John Travolta), jež je podobně silná jako ona a neustále Tracy opakuje, že pro ženy jejich typu televize a sláva není. Nepomáhá ji ani televizní producentka Velma (Michelle Pfeiffer), jež se ze všech sil snaží do show protlačit svou dceru. Hairspray získal mimo jiné ocenění od MTV za nejlepší průlomový herecký výkon pro Zaca Efrona.
Trailer: Hairspray
Hairspray
Strážci – Watchmen (2009)
Do řad HBO Max se přidá také toto akční a mysteriózní sci-fi, opět z dílny režiséra Zacka Snydera. Pracoval na něm také komiksový scenárista Alan Moore, jenž je považovaný za jednoho z nejschopnějších a nejvšestrannějších autorů. Proslavil se například tituly jako V jako vendeta či Bažináč. Mezi jeho nejznámější dílo ale patří právě komiks Strážci z roku 1986. Vytvořil temný mnohovrstevnatý příběh, v němž dekonstruoval superhrdinský mýtus a současně reagoval na tehdejší hrozbu jadernou válkou. Jak v komiksu, tak i ve filmu si budete moci užívat spletité mnohovrstevnaté vyprávění probíhající v časové souběžnosti.
Děj Strážců se odehrává v alternativní historii USA v roce 1985, kdy naplno zuří studená válka a svět se ocitá na pokraji jaderné zkázy. Uslyšíte a uvidíte příběhy superhrdinů, kteří se budou snažit přijít na kloub vraždě jednoho z nich – Komedianta. Někteří za jeho smrtí vidí rozsáhlé spiknutí, jež má zlikvidovat bývalé superhrdiny. Ti už dávno nejsou považovaní za ochránce lidstva, ale živoří na okraji společnosti. Rorschach se je pokusí zmobilizovat ve snaze zabránit jaderné katastrofě.
Trailer: Strážci

Nové originální tituly z dílny HBO

1. června

That Damn Michael Che (2021)
Z originálních titulů z dílny HBO se můžete těšit na druhou sezónu seriálu That Damn Michael Che. Právě Michael Che, hvězda americké komediální noční show s názvem Saturday Night Live, poukáže na každodenní problémy černošské komunity v USA. Che vše podá pomocí svého typického brutálního a upřímného humoru, a to i v případě kontroverzních témat.
hbo-max-novinky-a-tipy-na-cerven-cekejte-slavne-tragicke-milostne-pribehy-krvave-bitvy-komedie-a-mnoho-dalsiho
That Damn Michael Che (2021) | HBO Max
Tig n' Seek (2020)
Můžete se těšit také na čtvrtou řadu tohoto dobrodružného seriálu. Osmiletého detektiva Tigga a jeho kočičího parťáka Gweeseekeho opět čeká spousta dobrodružství. Během nich si užijí legraci například s mluvícím králíkem, psem, sněžným mužem a mnoha dalšími. V originálním anglickém dabingu budete moci slyšet řadu amerických komediálních velikánů, například Wandu Sykes či Jemaineho Clementa.
Trailer: Tig N' Seek
The Dog House: UK (2019)
Někoho by mohla potěšit třetí řada tohoto příjemného oddechového seriálu, který vás jistě zahřeje u srdce. Jeho smyslem je zachraňování psů z anglického venkova.
hbo-max-novinky-a-tipy-na-cerven-cekejte-slavne-tragicke-milostne-pribehy-krvave-bitvy-komedie-a-mnoho-dalsiho-3
The Dog House: UK (2019) | HBO Max
Gordita Chronicles
Na HBO Max se objeví tato zbrusu nová komediální série režisérky Claudie Forestieri. Velice volně v ní vypráví o Dianě Marii Rivě, která reaguje na způsob dospívání v dominikánské přistěhovalecké rodině žijící v 80. letech v americkém Miami.

3. června

On My Way with Irina Rimes
Můžete se těšit také na tuto novou dokumentární sérii vyprávějící o životě popové hvězdy Iriny Rimes. Moldavská zpěvačka a skladatelka nejenže rozjela svou hudební kariéru, můžete ji vidět také v roli porotkyně rumunské verze The Voice.

9. června

Roadrunner: Film o Anthonym Bourdainovi (2021)
V tomto dokumentu se seznámíte se světoznámým televizním moderátorem Anthonym Bourdainem. Ten v minulosti navždy změnil pravidla kulinářských a cestovatelských show a stal se úspěšným spisovatelem a producentem. Vždy byl ke všem velice lidský, hledal nové a neobvyklé zážitky, které byly často na hranici možností. Z neznámého šéfkuchaře, který začínal v zapadlých newyorských restauracích, se stala hvězda mezinárodního formátu. V tomto dokumentu se seznámíte s jeho pohledem na život, který byl svým způsobem i jeho prokletím. Bourdaine totiž nedokázal žít „jen“ obyčejným životem.

16. června

Otec nevěsty (2022)
V této americké romantické komedii uvidíte v hlavní roli Andyho Garciu a Glorii Estefan, představující rodiče nastávající nevěsty, již hraje Adria Arjona. Příběh bude vyprávět o otci, jenž se nemůže vyrovnat s nadcházející svatbou své dcery.
Trailer: Otec nevěsty
Otec nevěsty

23. června

Menudo: Forever Young
V závěru měsíce HBO Max nabídne dokument Menudo: Forever Young. Seznámíte se s historií a cestou ke slávě slavné latinskoamerické chlapecké hudební skupiny. Dokument mimo jiné obsahuje záběry z vystoupení a zabývá se i obviněními ze zneužívání, která byla v minulosti vznesena proti manažerovi skupiny.