Texaský masakr motorovou pilou míří na Netflix v upoutávce slibující nejkrvavější díl série

Texaský masakr motorovou pilou míří na Netflix v upoutávce slibující nejkrvavější díl série
Texaský masakr motorovou pilou | Netflix
Texaský masakr z roku 1974 je hororový fenomén, jakému se vyrovná jen hrstka slavných žánrových děl. Odkaz filmu, který vytvořil Tobe Hooper s producentem Kimem Henkelem v podstatě na koleni a za pár dolarů, je tak obrovský, že se ho s chutí chopil streamovací gigant Netflix. Nový Texaský masakr motorovou pilou se v nabídce služby objeví už 18. února a sedmdesátkový originál bude ctít takovou měrou, že zcela odhlédne od všech nepříliš zdařilých pokračování. Režíruje David Blue Garcia, produkuje Kim Henkel a příběhovou kostru obstarali Fede Alvarez a Rodo Sayagues, kteří stojí za hororovou sérií Smrt ve tmě.
Snímek je zasazený do současnosti a Leatherface stále přežívá i takřka padesát let od událostí prvního filmu. Texaské dusno ale rozvíří příjezd skupinky teenagerů a také návrat Sally Hardesty, která jako jediná přežila půlstoletí starý masakr. A bude chtít krvavou pomstu.
Texaský masakr motorovou pilou
Trailer sází na osvědčenou atmosféru prosluněného buranského venkova a také na návraty ikonických postav, inspirované nedávným Halloweenem. Původní představitelka Sally Marilyn Burns sice zemřela roku 2014, ale její místo přebírá zkušená Olwen Fouere, známá z dvojky Fantastických zvířat a psychedelického revenge thrilleru Mandy – Kult pomsty. Ta bude mít co do činění s rozlíceným Leatherfacem, jemuž léta navíc neubrala z jeho krvelačnosti – právě naopak. Upoutávka sice spoléhá na náznaky a jednotlivé výjevy nechává spíše problikávat do nervózní hudby, ale několik záběrů nešetří krví a závěrečný masakr v autobusu dokazuje, že Netflix tímto představí svůj dosud nejnásilnější snímek.
Dáte novému Texaskému masakru šanci?