Mandy - Kult pomsty

58%
Mandy - Kult pomsty

Píše se rok 1983. Red Miller (Nicolas Cage – Ghost Rider, Drive Angry) a Mandy Bloom (Andrea Riseborough – Birdman, Souboj pohlaví) jsou dva outsideři, kteří spolu žijí láskyplným a poklidným životem na americkém severozápadu. Když ale jejich útočiště obklopené borovicovými lesy zničí náboženská sekta, v jejímž čele stojí sadistický Jeremiah Sand (Linus Roache – Vikingové, Ve jménu vlasti), Red se vydává na fantasmagorickou cestu lemovanou ohněm a potřísněnou krví. (Bontonfilm)




Recenze: Mandy - Kult pomsty

Kinobox.cz
87%

Pro koho film je? Pro milovníky pořádně ujetých filmů. Pro fanoušky Cage a jeho herecké vyšinutosti. Pro fanoušky osmdesátých let minulého století. Pro ty, kteří podobně jako Abed ve Zpátky do školy nevědí, jestli Cage je dobrý nebo špatný herec a potřebují pomoc s rozhodováním. Pro fanoušky Jóhanna Jóhanssona.


Brenan88
Brenan88
47 088 bodů
5.5
Hodně solidní úlet,který podle mne není tak dobrý jak se o něm mluví. Příběh je zcela obyčejný a milionkrát viděný - POMSTA. To že ho Cosmatos zaobalil do tuny odpudivejch filtrů z něj ještě nedělá něco víc co by ho dělalo nějak kultovním,nebo kvalitním. Nicolas klasicky přehrává,ale v tomto filmu je to tak nějak ok. Vlastně je to jediný důvod proč tento šíleně zdlouhavej a nudnej film vidět.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 393 bodů
10
Příběh o pomstě, jaký tady snad ještě nebyl. Ztráta milovaného člověka přivede jednotlivce k typickému maniakálnímu způsobu msty, jaký je jistojistě očekáván. Avšak je snímek těžkopádnější, než by se kdy zdál. Synth-metalová hudební vložka společně s psychedelickou vizuální stránkou obrazu strhávají diváka jakoby do jedinečného světa halucinogenních barev. Mstící se Mandy vypadá jako neonový démon nakombinovaný kyselinou a heroinem. Divný šílený svět vizuálně šitý na míru pro zkoumání hranic lidstva v kreativním excentrickém prostředí. Pevné praktické efekty a přínosně doprovázející zvukové stopy podmanivý obraz všech scén evokuje k mistrovskému dílu pro konzervativce. Gore a krve je tu přehršel a tak snímek jistojistě uspokojí i ty nejšílenější fanoušky hororu. Snímek obsahuje mnoho odkazů na všelijaké hororové snímky, takže v podstatě vyznívá spíše jako jejich směska. David Lynch, Tobe Hoper či Sam Raimi. Jejich práce je tu scénicky citována dokonale. Použití motorové pily už jen mluví samo za sebe. Snímek překročil dosavadní vrchol vizuální a scénické absurdnosti a jako nová noční můra se hodí velice. Může být ještě strašlivějšího filmu? Uvidíme. Tohle je nejen spíše pro náročnějšího diváka, ale hlavně pro silné nátury.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
8
Vlastně nevim. Ale nakonec... ale jo! Je to v první řadě sranda a nejvíc mě na tom bavilo, jak to působí jako tuctový film nějaké vlny, která ale (minimálně v současnosti) neexistuje. Hranice té estetiky a nabízených možností tak dalece přesahují hranice Mandy, že jako by se jí otevíral celý svět. A když sama je jen zlomkem toho světa.

Dodatečné informace

Původní název:
Mandy (více)
  • USA Mandy - Kult pomsty
  • USA Mandy
Premiéra v ČR:
8. 12. 2018
Země původu:
USA
Rozpočet:
6 mil. USD
Tržby:
1,21 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Mandy - Kult pomsty je dostupný s českými titulky
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch