Záporákem v dalším Rychle a zběsile bude Aquaman!

Záporákem v dalším Rychle a zběsile bude Aquaman!
Aquaman (2018) | Warner Bros.
Deváté Rychle a zběsile se zrovna dvakrát nepovedlo, natěšení na (údajně) závěrečnou dvojici snímků superúspěšné akční série tedy zatím není zrovna velké. Devítce kromě jiného uškodila absence dvou velkých hereckých tahounů – Jasona Stathama a Dwaynea Johnsona. Ti si spolu místo toho natočili spin-off Rychle a zběsile: Hobbs a Shaw. Absenci dvojice hvězdných drsňáků nedokázala vykompenzovat ani akvizice v podobě Johna Ceny, který si zahrál zlého mladšího bratra Vina Diesela. Fandy série proto určitě nepotěšilo, když Johnson kvůli sporům s Dieselem jednoznačně zamítl svůj návrat do role Luka Hobbse v dalších chystaných snímcích spadajících do hlavní série (vznik pokračování Hobbse a Shawa je nicméně stále možný).
Rychle a zběsile 9
Rychle a zběsile 9 | Universal Pictures
Je tedy logické, že se producenti snaží najít za jednoho z nejlépe placených hollywoodských herců současnosti přijatelnou náhradu. A nyní to vypadá, že se jim to možná povedlo. Roli hlavního záporáka v desátém dílu totiž před pár dny přijal Jason Momoa. Ten je aktuálně obří hvězdou zejména kvůli roli komiksového superhrdiny Aquamana, jehož druhý díl nás čeká na konci tohoto roku. Objevit by se měl i v pokračování epické sci-fi Duna, kde si zopakuje roli sympatického Duncana Idaha.
Jason Momoa
Jason Momoa | Warner Bros.
Kromě Diesela a Momoy se v předposlední části mimořádně výdělečné motoristické ságy objeví i staří známí jako Tyrese Gibson, Sung Kang, Michelle Rodriguez, Nathalie Emmanuel či Ludacris. Pravděpodobný, i když zatím nepotvrzený, je i návrat Jasona Stathama.
Jason Statham, Dwayne Johnson
Rychle a zběsile: Hobbs a Shaw | Universal Pictures
Premiéra filmu je aktuálně naplánována na 18. května 2023.