Prvok, Šampón, Tečka a Karel: Známí čeští herci řeší originálním způsobem krizi středního věku

Prvok, Šampón, Tečka a Karel: Známí čeští herci řeší originálním způsobem krizi středního věku
Martin Hofmann, Hynek Čermák, David ŠVehlík a Martin Pechlát - Prvok, Šampón, Tečka a Karel | BontonFilm
Prvok, Šampón, Tečka a Karel
První zveřejněné záběry představují hlavní hrdiny na samém počátku příběhu, kdy se rozhodnou splnit bláznivý úkol – svléknout se na veřejnosti do naha.
V hlavních rolích čtyř kamarádů se představí Martin Pechlát (Prvok), David Švehlík (Šampón), Hynek Čermák (Tečka) a Martin Hofmann (Karel). Jejich ženské protějšky ztvární Daniela Kolářová, Kristýna Boková, Jana Kolesárová, Petra Polnišová nebo Bára Poláková.
Hynek Čermák, Martin Hofmann, Martin Pechlát, David Švehlík
Prvok, Šampón, Tečka a Karel | BontonFilm
V příběhu Prvoka, Šampóna, Tečky a Karla si čtyři kamarádi ve středním věku přiznají, že nežijí tak, jak si představovali. A rozhodnou se vyřešit svou krizi provokativní hrou s téměř nesplnitelnými úkoly. Jak čtyřicátník zjistí, jestli je opravdovej chlap? Jak zabrání korozi svých ideálů, rozplynutí snů a scvrkávání varlat? Prvok, Šampón, Tečka a Karel se pokusí najít v sobě odvahu udělat pořádnou kravinu jako zamlada.
„Film bude o kamarádství. A taky o tom, jak těžké je někdy nepodvádět. Nejenom třeba svou ženu nebo nejbližšího přítele, ale i sám sebe. Láká mě filmové vyprávění o odvaze udělat něco debilního, co nám připomene, že můžeme bezstarostně žít, i když máme všichni hypotéky a na krku festival problémů,“ přibližuje svůj snímek Patrik Hartl.
Patrik Hartl
Patrik Hartl | BontonFilm
Několik měsíců před premiérou má filmový Prvok hotovou podobu a střih a probíhají dokončovací práce. „Já měl před natáčením jeden takový osobní cíl, a tím bylo mít z tohohle filmu radost. A teď ji mám. Střih je hotový, v současné době ještě film různě drobně čančáme. Ladíme barvy, triky, minulý týden se do filmu nahrávala hudba Marka Doubravy. Ta moje radost s každou novou vrstvou dokončovacích prací ještě roste,“ říká Hartl. „Jsem přesvědčený, že film je lepší než knížka. Na reakce diváků se těším jak malej kluk.“
Nejlepší české komedie?