TOP kina ČR: Disident Havel na svou stranu "přikulil" nejvíc diváků

TOP kina ČR: Disident Havel na svou stranu "přikulil" nejvíc diváků
Havel | BontonFilm
5. TÉMĚŘ DOKONALÁ TAJEMSTVÍ (země vzniku: Německo)
Téměř dokonalá tajemství: trailer | Constantin Film
Tržby 873 tisíc KČ / návštěvnost 5.245 diváků / 52 kin
Divácky nejnavštěvovanějším zahraničním filmem, který měl premiéru po uvolnění hygienických opatření kvůli koronaviru, se stala německá komedie Téměř dokonalá tajemství. Za necelých šest týdnů od premiéry snímek vidělo přes 67 tisíc platících, kteří za vstupenky utratili téměř 11 milionů korun.

4. V SÍTI 18+ (Česká republika)
V síti | Aerofilms
Tržby 1 milion 81 tisíc KČ / návštěvnost 6.441 diváků / 58 kin
Třetí verze hojně diskutovaného snímku pojednávajícího o sexuálních predátorech na českém internetu skončila na čtvrté příčce. Verze, v níž jsou rozkostičkované jen tváře oněch predátérů, má prozatím na kontě přes 40 tisíc diváků a 7 milionů korun. Když k tomu připočteme statistiky za původní dvě verze snímků, dostávají se producenti Vít Klusák a Filip Remunda na téměř půl milionu diváků a cca 70 milionů korun. Což v rámci dokumentární tvorby nemá obdoby.

3. SCOOB! (USA)
Scoob!
Tržby 1 milion 543 tisíc KČ / návštěvnost 10.656 diváků / 98 kin
Třetí příčka patří populárnímu Scooby-Dooovi, který dostal svůj první animovaný celovečerák a v rámci návštěvnosti ho za necelé dva týdny od premiéry v českých kinech vidělo přes 40 tisíc diváků. Což je plus mínus stejně, kolik jich přišlo od premiéry na dokument V síti 18+...

2. 3BOBULE (Česká republika)
3Bobule
Tržby 1 milion 720 tisíc KČ / návštěvnost 10.862 diváků / 93 kin
Po pěti víkendech od premiéry se mezi komerčně nejúspěšnější titul pokoronavirového žebříčku vůbec řadí tuzemská komedie 3Bobule, třetí film odehrávající se na moravských vinicích. Ramba, Hádek a spol. za tu dobu přitáhli téměř 160 tisíc diváků a 25 milionů korun v rámci tržeb. A pak že filmová pokračování po letech nemohou zafungovat...

1. HAVEL (Česká republika)
Havel
Tržby 4 miliony 935 tisíc KČ / návštěvnost 32.511 diváků / 178 kin
Poměrně očekávaně si na první místo rovnou z premiéry doskočil Havel režisérka Slávka Horáka (ceněná Domácí péče). Snímek provázela poměrně masivní marketingová kampaň, ale i tak je poměrně překvapivé, že si film drží de facto stejná čísla jako v rámci premiérového víkendu o poznání divácky atraktivnější 3Bobule (4 miliony 866 tisíc KČ, 33.067 diváků). Uvidíme, jak dlouho to na prvním místě Havel vydrží. Tento čtvrtek nás žádná srovnatelně silná premiérová novinka nečeká, tudíž minimálně další víkend by na prvním místě mohl "dát".

Aktuální žebříček tržeb a návštěvnosti tuzemských kin najdete ZDE.

Obrázek článku