Legenda v novém: Kultovní horor Věc se dočká dalšího zpracování

Legenda v novém: Kultovní horor Věc se dočká dalšího zpracování
Věc (1982) | Universal Pictures
Carpenter natočil fantastický a nadčasový horor, v němž i po letech všechno dokonale šlape. V roce 2011 se do stejných vod pokusil vstoupit režisér Matthijs van Heijningen jr. prequelem Věc: Počátek. I když neodvedl špatnou práci, svým filmem vlastně jen potvrdil, že snaha o novou verzi originálu je zbytečná (dějově totiž víceméně jen varioval Carpenterův snímek).
Připravovaná nová adaptace studií Blumhouse a Universal bude mít naštěstí odlišný základ. A ten si rozhodně pořádné filmové zpracování zaslouží.
Téma: Jak si kultovní Věc Johna Carpentera vede vůči knize a ostatním adaptacím?
Téma24. 5. 2020
Téma: Jak si kultovní Věc Johna Carpentera vede vůči knize a ostatním adaptacím?
Situace se má následovně. Pár let zpátky našel spisovatel John Betancourt knižní dílo s názvem Frozen Hell, které se ukázalo být románovou verzí povídky Who Goes There?. Campbell Jr. podle všeho musel román osekat, aby se jeho příběh o vesmírném organismu, který umí převzít jakoukoli podobu, dočkal vydání. O původní verzi, která by měla být o 45 stran delší, se vůbec nevědělo a když ji Betancourt objevil, neváhal, vydal se na Kickstarter, za pomoci fanoušků ji úspěšně poslal do světa a přirozeně se nakonec o projekt začali zajímat v Hollywoodu. Takže proto odlišný základ.
Carpenterovu Věc mám v ohromné úctě a považuji ji za jeden z mála dokonalých filmů, na kterých není třeba nic měnit. V tomhle případě ale dává další zpracování smysl. A třeba u toho bude i sám Carpenter. Dva roky zpátky se pod křídly Blumhouse podílel na novém Halloweenu a vyšel z toho jeden z nejlepších hororových návratů vůbec. Tak třeba se zadaří i tentokrát.
legenda-v-novem-kultovni-horor-vec-se-docka-dalsiho-zpracovani
Věc: Počátek