Will Smith si oficiálně může rok 2019 zaškrtnout jako nejhorší své kariéry

Will Smith si oficiálně může rok 2019 zaškrtnout jako nejhorší své kariéry
Blíženec | Paramount Network
V Aladinovi hrál ale Smith jen druhé housle a vzhledem k tématu šlo o sázku na jistotu. Zato v říjnu přišel do kin Blíženec, který měl být oživením trendu, že Smith dokáže svým jménem do kin nálakat davy. A nestalo se. Akční snímek s rozpočtem 138 milionů dolarů dostal z kin celého světa jen 166, přičemž po započtení všech nákladů z toho vyšla ztráta cca 75 milionů.
Nyní přišel do kin další Smithův projekt. Sice animovaný, ale to nic nemění na tom, že by jeho jméno mělo zapracovat. Podobně jako nálepka "od tvůrců Doby ledové" a solidní recenze. Přesto Špióni v převleku, kde dabuje hlavního hrdinu, otevřeli až na pátém místě za pouhých 13 milionů dolarů. Pravda, hrálo se už od sváteční středy, takže to celkem dělá o něco přijatelnějších 22 mega. Přesto jde o hodně slabý začátek pro animák, který studio vyšel na 111 milionů a mohl se opřít o Smithe. V praxi má oblíbený herec v roce 2019 na kontě dva propadáky, což se mu ještě nikdy nestalo.
Největší filmové propadáky roku 2019? Nepřirozeně erotické kočky, hračky a komiksové finále
Téma2. 1. 2020
Největší filmové propadáky roku 2019? Nepřirozeně erotické kočky, hračky a komiksové finále
Jedničkou víkendu amerických kin přirozeně zůstala Síla! Star Wars: Vzestup Skywalkera zažil sice razantní sešup o 59% a přispal si tentokrát "jen" 72 milionů, celosvětově je poslední díl Star Wars na 725 milionech a i když nejspíš nepřekoná své dva předchůdce z nové trilogie, miliardu by dát měl.
Čím dál líp to vypadá pro Jumanji: Další level. V amerických kinech to sice tentokrát takové terno nebude (minulý díl vydělal nesmyslných 404 milionů jen tam), dosavadních 175 ale není žádná ostuda. Film si navíc oproti minulému víkendu v tržbách dokonce polepšil o 33% a globálně už je na 472 mega. V rámci výdrže je zkrátka dobré tuhle Rockovu sérii nepodceňovat.
Za úspěšnou novinku lze označit adaptaci klasického románu Malé ženy s Emmou Watson a Meryl Streep na třetím místě. Víkendové tržby za 16,5, od středy 29. Snímek vyšel studio Sony na 40 milionů, takže si určitě vydělá.
Špióni v převleku
Malé ženy