Liga spravedlnosti: Zack Snyder potvrdil, že jeho verze existuje!

Liga spravedlnosti: Zack Snyder potvrdil, že jeho verze existuje!
Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti | Warner Bros.
Nepovedený film je jedna věc. S tím jsou fanoušci ochotni se smířit (případně ho slepě bránit do posledního dechu). V případě Ligy spravedlnosti je ale situace složitější. Zack Snyder měl určitou vizi a ta se postupně (hlavně po problematičtějších reakcích na Batman v Superman) začala násilně měnit.
Faktorů, který výsledný film ovlivnily, bylo několik. Studio mělo v prvé řadě pocit, že se jde až příliš temnou cestou a mělo by se odlehčovat po vzoru marvelovek. Sám Snyder se navíc od projektu rozhodl odstoupit v reakci na sebevraždu své dcery, se kterou se potřeboval vypořádat. Současně se nicméně mluvilo o tom, že studio na jeho odchod tlačilo, aby mohlo u Ligy spravedlnosti změnit směr. Tuto změnu nakonec zařídil Joss Whedon (Avengers), který rozpracovaný film po Snyderovi převzal a překopal.
Napřed se mluvilo o tom, že šlo spíše o kosmetické úpravy a dodání nějakého toho humoru. Postupem času ale vyšlo najevo, že byla (mimo jiné) významně změněna prakticky celá linie se Supermanem, nemluvě o ohromném množství materiálu, který skončil na podlaze střižny. Změny se dočkalo i zabarvení filmu, které mělo být podle původních plánů temnější.
Prakticky od premiéry se spekuluje, zda existuje takzvaný Snyder Cut, tedy původní Snyderův sestřih hotového filmu, než byl z projektu odvolán. Do téhle chvíle jsme dostávali akorát náznaky scén, které se na světlo nedostaly a sem tam někdo prohlásil snad / určitě / možná atd.. Snydera už zřejmě tanečky přestaly bavit a tak dal přes svůj VERO účet definitivní odpověď:
liga-spravedlnosti-zack-snyder-potvrdil-ze-jeho-verze-existuje
Je skutečný? Existuje? Samozřejmě že ano
V uveřejněném příspěvku je vyfocen film se Snyderovým sestřihem s tím, že samozřejmě existuje. Pokud fanoušci do téhle chvíle tlačili na Warnery, aby původní verzi uveřejnili, bude zajímavé sledovat, jaká vlna se spustí nyní.
Co vlastně vydání zdržuje? Studio by nejspíš muselo do post-produkce nasypat několik (možná i desítek) milionů dolarů, protože Snyderova verze s největší pravděpodobností nemá hotové efekty. A vzhledem k tomu, že na kinoverzi Warneři tratili mezi 50 až 100 miliony, dá se chápat, že se jim moc nechce do projektu dávat další peníze. Na druhou stranu je spokojená fanouškovská základna to, co pro svůj propojený filmový vesmír potřebují nejvíce. A vydání Snyder Cutu by bezpochyby pozici studia upevnilo.
Ezra Miller, Gal Gadot, Jason Momoa
Ezra Miller