Bude nová Disneyho princezna hledat ztraceného draka?

Bude nová Disneyho princezna hledat ztraceného draka?
Raya and the Last Dragon | Walt Disney Studios
Na D23 Expo Walt Disney Animation představilo nový film Raya and the Last Dragon. Režie se ujmou Paul Briggs a Dean Wellins, pro oba půjde o debut. Ve studiu Disney už ale oba pracují mnoho let a podíleli se též na vzniku filmů Velká šestka, Ledové království nebo Na vlásku.
Raya a drak
Raya a drak | Walt Disney Studios
Děj filmu se bude odehrávat na fiktivní planetě jménem Kumandra, kterou obývá prastará civilizace a mýtičtí draci. Planeta byla rozdělena mezi pět oddělených klanů, které společně založily Dračí zemi. Draci jsou ale již dlouho pryč a Kumandru od té doby ohrožuje tajemná hrozivá síla. Raya je hrdinka, osamělá bojovnice, která se snaží zachránit svůj svět. Vydala se hledat ztraceného draka, který podle ní má moc Kumandru zachránit. Když ale dračici Sisu potká, nevypadá tak, jak by očekávala. Sisu je člověk a potřebuje Rayinu pomoc, aby dokázala zase získat svou skutečnou dračí podobu.
Raya a drak
Koncept dračice Sisu představení na D23 Expo | Walt Disney Studios
Hlasy hlavním hrdinkám propůjčí Awkwafina (dračice Sisu) a Cassie Steele (Raya). Premiéru Walt Disney stanovilo na konec listopadu příštího roku.