TOP kina ČR: Diváci v pavoučí síti. Srazili se při tom s láskou a zombíky?

TOP kina ČR: Diváci v pavoučí síti. Srazili se při tom s láskou a zombíky?
Mrtví neumírají | CinemArt
5. PODFUKÁŘKY (země vzniku: USA)
Podfukářky
Tržby 994 tisíc korun / návštěvnost 5.964 diváků
Stejně jako minule patří páté místo komediálním Podfukářkám. Rebel Wilson a Anne Hathaway baví diváky a zatápějí sebevědomým zazobaným chlapům třetí víkend v řadě. Celková čísla jsou následující: téměř 45 tisíc platících diváků a 7 milionů korun v rámci tržeb. Ve výsledku se ovšem jedná o docela zapomenutelný film.

4. YESTERDAY (Velká Británie)
Yesterday | Universal Pictures,
Tržby 1 milion 79 tisíc korun / návštěvnost 6.652 tisíc korun
Z třetí příčky na čtvrtou kleska (propadla se o 55 procent) hudební komedie, v níž hraje podstatnou roli alternativní svět, ve kterém nikdo kromě hlavního hrdiny nezná hudbu skupiny The Beatles. Recenzenty velmi dobře přijímaný snímek oscarového režiséra Dannyho Boylea a scenáristy Richarda Curtise se nemůže pochlubit bůhvíjakou celkovou návštěvností a tržbami. Za necelé dva týdny to dělá 31.423 diváků a necelých 5 milionů korun.

3. ANNABELLE 3 (USA)
Annabelle 3
Tržby 2 miliony 337 tisíc korun / návštěvnost 14.108 diváků
Hororový žánr má nejvyšší příčky komerčních statistik jisté. Platí to i na třetí Annabelle patřící do Conjuring Universe producenta a režiséra Jamese Wana. Oproti premiérovému víkendu se však propadla o víc než padesát procent původních čísel. Celosvětově má snímek při nízkém producentském vkladu na kontě přes 134 milionů dolarů. Takže se jistě můžeme "těšit" na další přírůstek.

2. TAJNÝ ŽIVOT MAZLÍČKŮ 2 (USA)
Tajný život mazlíčků 2
Tržby 3 miliony 500 tisíc korun / návštěvnost 23.204 diváků
Animovaný Tajný život mazlíčků 2 se musel prvně spokojit s horším než prvním místem. Oproti předchozímu víkendu se snímek propadl téměř o 40 procent a za necelé tři týdny má na kontě přes 150 tisíc platících a téměř 23 milionů korun. Jak je na tom pokračování komerčně úspěšného hitu z roku 2016 celosvětově? Při rozpočtu 80 milionů dolarů snímek utržil 262 mega. Jednička utržila při rozpočtu 75 milionů dolarů 875 mega. Náklady na Tajný život mazlíčků 2 jsou smazány, teď už se může začít vydělávat. Jak tržby ovlivní nasazení v Číně?

1. SPIDER-MAN: DALEKO OD DOMOVA (USA)
Spider-Man: Daleko od domova
Tržby 15 milionů 858 tisíc korun / návštěvnost 98.147 diváků
Přišel, viděl, zvítězil. Spider-Man se i díky tomu, že se natáčel na území České republiky, s obrovským náskokem usadil na pomyslném trůnu pro víkendového vítěze tržeb a návštěvnosti českých kin. Když připustíme, že jde letos už o třetí marvelovský počin, je to dost velký úspěch. Před dvěma roky Spider-Man: Homecoming (2017) startoval s polovičními čísly. A pak že to v té letní "okurkovce" nejde. Jenže ne každý je Marvel...
Adam Driver, Bill Murray
Mrtví neumírají (2019) | Universal Pictures International
Ve čtvrtek do českých kin v premiéře kromě nejnovějšího Spider-Mana vstoupily ještě dva snímky, romantická komedie Srážka s láskou (2019) těžící z herectví Charlize Theron a Setha Rogena a novinka nyní již klasického představitele americké nezávislé scény Jima Jarmusche s názvem Mrtví neumírají (2019). Srážka s láskou obsadila šestou příčku (4.355 diváků, 727 tisíc korun), přičemž měla nad "Mrtvými" Jima Jarmusche náskok necelou tisícikorunu. Komediální pocta zombie žánru Mrtví neumírají měla návštěvnost 4.983 diváků, tedy o dost více než Srážka s láskou. V žebříčku UFD však upřednostňují tržby nad návštěvností.

Aktuální žebříček tržeb a návštěvnosti tuzemských kin najdete ZDE.