Premiéry v kinech: "Šmejd" z vesmíru je po dlouhých 7 letech zpátky

Premiéry v kinech: "Šmejd" z vesmíru je po dlouhých 7 letech zpátky
Muži v černém: Globální hrozba | Sony
MUŽI V ČERNÉM: GLOBÁLNÍ HROZBA (režie: F. Gary Gray)
Muži v černém: Globální hrozba
Chris Hemsworth (Thor) a Tessa Thomson (Valkýra) se utkají se "šmejdem" z vesmíru. Muži a ženy v černém budou mít i tentokrát napilno, když se v nejnovější komediální sci-fi utkají s dvojitým agentem ve vlastní organizaci. První ohlasy na Muže v černém: Globální hrozbu nejsou bůhvíjak působivé. Nejčastěji uvádějí, že chybí humor a vše jede podle ve scénáři navrženého mustru. Tuzemští recenzenti dávají filmu 44 procent. Předchozí díl MIB 3 z roku 2012 s Willem Smithem a Tommy Lee Jonesem v hlavních rolích utržil přes 600 milionů dolarů. Po víkendu se dozvíme, jak si vedl nejnovější "bratříček".

RODIČE NA TAHU (režie: Fred Wolf)
Po oblíbené pařanské sérii se z obdobnými tituly doslova roztrhl pytel. A nepřekvapivě se téměř nikomu nepodařilo na původní koncept navázat. Rodiče na tahu nebudou výjimkou. Tvůrci sází především na herecké hvězdy Aleca Baldwina a Salmu Hayek, kteří se coby bohatí rodiče ocitnou na mizině. Co dělat? Dlouhá noc s lahví vína by mohla přinést dost ztřeštěných nápadů. Ujetá šílenost má na webu RottenTomatoes od publika pouhých 7 procent kladných ohlasů.

NEVIDITELNÉ (režie: Julien Petit)
Neviditelné
"Citlivá a empatická komedie vypráví o čtyřech pracovnicích, které se v denním centru na předměstí francouzského města snaží pomoci ženám ve složité životní situaci. Když má být centrum kvůli úřednímu rozhodnutí uzavřeno, jeho zaměstnankyně se nevzdávají a berou situaci do vlastních rukou. Od teď udělají vše pro to, aby svým návštěvnicím pomohly postavit se znovu na vlastní nohy, i když to bude znamenat porušení spousty pravidel." Sociálně laděná francouzská komedie si od tuzemských recenzentů vysloužila 62 procent.

BEATS (režie: Brian Welsh)
Beats
90. léta 20. století. Skotsko. Na vzestupu jsou rave party, kam se vydává vybít většina mládeže. Odpor proti nespoutané zábavě okořeněné drogami a anarchií narůstá a kočování sound systemů je postaveno mimo zákon. Co dokáže udělat rave party s dvojicí odlišných skotských mladíků, jejichž rodiče mají o jejich budoucnosti jasnou představu? Napoví černobílý dokumentárně laděný snímek plný taneční hudby od režiséra Briana Welshe. Recenze najdete zde.

GENESIS (režie: Philippe Lesage)
Genesis
Dospívání, první lásky, vypjaté emoce a traumata. Režisér Lesage ve své novince Genesis vypráví mimořádně emotivní příběhy několika mladých lidí. Používá k tomu originální filmovou strukturu a vypjatý děj. Znepokojující portrét mladé generace má na webu RottenTomatoes 75 procent kladných recenzí.

SPITFIRE (režie: David Fairhead, Ant Palmer)
Spitfire
A na závěr jeden netradiční dokumentární portrét, film o kultovním britském stíhacím letounu Supermarine Spitfire, které bylo nasazeno za 2. světové války a sehrálo důležitou roli při obraně před nacisty během bitvy o Británii. Snímek se věnuje zrodu letounu, jeho osudu během nasazení ve válce i současnost tohoto stroje. Stroje krásného i smrtícího.

Seznam všech červnových premiér najdete ZDE.
Seznam všech filmů v kinech podle % hodnocení uživatelů Kinobox.cz najdete ZDE.