Neviditelné

65%
Neviditelné

Citlivá a empatická komedie vypráví o čtyřech pracovnicích, které se v denním centru na předměstí francouzského města snaží pomoci ženám ve složité životní situaci. Když má být centrum kvůli úřednímu rozhodnutí uzavřeno, jeho zaměstnankyně se nevzdávají a berou situaci do vlastních rukou. Od teď udělají vše pro to, aby svým návštěvnicím pomohly postavit se znovu na vlastní nohy, i když to bude znamenat porušení spousty pravidel. Někdy je totiž potřeba spojit síly, postavit se problémům čelem a jít štěstí naproti! Vnímavý snímek plný humoru, naděje a autentických hereckých výkonů ukazuje, že za každým „neviditelným“ člověkem z okraje společnosti stojí silný příběh a že s pomocí a podporou ostatních lze překonat i ty nejtěžší překážky. (Aerofilms)




Recenze: Neviditelné

Kinobox.cz
40%

Zdá se ale, že takovéto nuance jsou zcela mimo chápání tvůrců a že je jednodušší prostě tvrdit, že bezdomovci musí mít všechno, co chtějí, a za to nemusejí nic dělat a o nic se snažit. A kdo tvrdí něco jiného, ten je zlý člověk.


HoneyBunny
HoneyBunny
22 bodů
9.5
Film Neviditelné je film o naději a přátelství ale především o úřední mašinérii, která čeká na lidi bez domova a sociálně slabé. Trošku mě mrzel otevřený konec ale i to právě odkazuje na onen křeččí běh v pomoci ostatním. A navíc je slast poslouchat dvě hodiny libozvučnou francouzštinu:)

Dodatečné informace

Původní název:
Les invisibles (více)
  • Francie Neviditelné
  • Francie Les invisibles
Premiéra v ČR:
13. 6. 2019
Distributor:
Aerofilms
Země původu:
Francie
Čeština:
Neviditelné je dostupný s českými titulky
Ocenění:
Žádná ocenění