Top kina USA: Disney pohladil lampu, stačilo to na hit?

Top kina USA: Disney pohladil lampu, stačilo to na hit?
Aladin | Walt Disney Studios
Snímek si nejen obstojně vede v ohlasech, ale především otevřel na prvním místě za 89 milionů dolarů, přičemž se svátkem Memorial Day v pondělí by to mělo dělat cca 113 mega, což je jednoznačně skvělý start. Pro režiséra Guye Ritchieho jde dokonce o nejlepší debut jeho kariéry a co se týče Willa Smithe, tam jde o dvojku po Sebevražedném oddílů, který měl milionů 133. Úspěch hraného Aladina je o to významnější, že trailery příliš dobré jméno filmu nedělaly a kolem digitálně zmodralého Smithe se točilo hodně vášní.
Velmi zajímavý výkon předvádí John Wick 3. Sice musel ustoupit na druhé místo s propadem 57%, na domácí půdě ale pokořil stovku, což ho (v rámci rychlosti) řadí k sériím typu Jason Bourne a Mission: Impossible. Kdo by to byl před pár lety, kdy jednička celosvětově vydělala jen 88 milionů, řekl. Z Wicka se stala jedna z nejsilnějších akčních franšíz současnosti. A právem.
Co spojuje Johna Wicka a Ethana Hunta?
Téma27. 5. 2019
Co spojuje Johna Wicka a Ethana Hunta?
Pokud se vrátíme k novinkách, za zklamání platí hororový Syn temnoty (aka Supermana naruby, kde hrdina v pláštěnce nepomáhá, ale zabíjí). Snímek má skvělý koncept a solidní trailery, výsledek ale potenciál podle všeho využít nedokázal a je z toho jen 7,5 milionů na pátém místě. Rozpočet byl ale ještě nižší (podle odhadů 6 milionů), takže v Sony vyloženě tratit nebudou.
Nechytila se u diváků ani indie komedie Šprtky to chtěj taky, která skončila až šestá s pouhými 6,5 miliony. Snímek natočila jako svůj druhý film herečka Olivia Wilde (Třináctka z House) a i když z něj hit podle všeho nebude, mohou ji hřát alespoň dobré recenze, mluvící o režijním talentu.
Beanie Feldstein, Kaitlyn Dever
Elizabeth Banks